Eerste editie Roermond Boat Show:

14 t/m 17 september 2018
update 28/09/2018: zie onderaan

Vanaf dit jaar heeft Limburg er een nieuw evenement voor de watersport bij. Van vrijdag 14 t/m maandag 17 september vindt de allereerste editie van de Roermond Boat Show plaats.
Vier dagen lang vormt verkoophaven Boulevard Nautique Roermond het decor voor dit geheel nieuwe initiatief.
Het initiatief voor de Roermond Boat Show komt van jachtbouwer Linssen Yachts uit Maasbracht en jachten- en speedboat makelaar BestBoats International Yachtbrokers uit Roermond.


Tijdens het evenement worden nieuwe en gebruikte jachten en speedboats van diverse gerenommeerde merken gepresenteerd in de outdoor showroom Boulevard Nautique Roermond. Deze outdoor showroom, die dient als drijvende evenementen locatie, biedt de mogelijkheid om alle boten op het water te bezichtigen en meteen vanaf de steiger een proefvaart te genieten. Daarnaast zijn er diverse vooraanstaande watersport-gerelateerde bedrijven aanwezig die hun maritieme producten en diensten aanbieden.

De Roermond Boat Show is van 14 t/m 17 september dagelijks te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Boulevard Nautique Roermond is gevestigd in Maashaven 4, op loopafstand van Europa’s grootste Designer Outlet waar in datzelfde weekend een speciaal VIP-event plaatsvindt. Parkeren is mogelijk in de tegenover gelegen parkeergarage genaamd Kazerneplein.

Deelnemers
Naast Linssen Yachts en BestBoats zullen de volgende merken zichtbaar zijn:
• Aqua Libra yachtcharter
• Delphia Yachts
• Linssen Boating Holidays
• Pirelli speedboats
• Kuiper verzekeringen
• Raymarine Marine Electronics
• Tinn silver aluminium boten
• DMS Marine
• Webasto
• Watersport Paradise Helmond
• Timmermans meubelen

Meer informatie over de deelnemende bedrijven en het programma van de eerste Roermond Boat Show, is te vinden op www.roermondboatshow.nl en www.facebook.com/roermondboatshow.

Maasbracht, 28 september 2018

Eerste editie Roermond Boatshow doorslaand succes! 

Duizenden watersporters uit de Euregio bezoeken de eerste Outdoor watersport beurs in Limburg
Na een eerste succesvolle editie van de Roermond Boat Show – afgelopen 14 september tot en met 17 september – heeft Limburg er officieel een nieuw evenement voor de watersport bij. 

Thuishaven voor dit evenement is Boulevard Nautique Roermond. 
De organisatie betreft jachtbouwer Linssen Yachts uit Maasbracht in samenwerking met BestBoats International Yachtbroker uit Roermond.

Het unieke aan dit evenement is dat niet alleen een uitgebreid aanbod jetski’s, boten en jachten te bezichtigen zijn, maar ook op aanvraag proef te varen zijn. 
Een succes, zo blijkt. 
Vandaar dat de data voor de Roermond Boat Show volgend jaar al vastgelegd zijn: donderdag 20 t/m zondag 23 juni 2019.

v.l.n.r. Stef Strous, burgemeester van de gemeente Maasgouw, Ed Houben – Linssen Yachts, Arie Drenth – Best Boats en Angely Waajen-Crins, wethouder voor economie, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting van de gemeente Roermond

Deelnemende partijen als Linssen Boating Holidays®, Aqua Libra Yachtcharter, Chris Craft, Kuiper verzekeringen, Timmermans meubelen, Webasto, Raymarine, Watersport Paradise Kolvenbach en Tinn-silver zijn allen eenduidig enthousiast. 

Zowel over de opkomst als over de kwaliteit van het publiek. Geschat wordt dat er meer dan 4500 watersporters uit binnen- en buitenland de Show hebben bezocht.

En hoewel het overwegend lokale partijen waren die dit jaar meededen, waren er ook spelers van buiten de regio enthousiast.
Zo vermeldde Kuiper Verzekeringen: ‘’Friese Zekerheid en Limburgse kwaliteit en gemoedelijkheid komen samen op de Roermond Boatshow …’’

Yvonne Linssen van Linssen Yachts uit Maasbracht: “Middels dit initiatief is een boatshow als Motorboot Sneek in Friesland, voor Limburg en de gehele Euregio geen ‘ver-van –ons-bed show meer, maar de realiteit. ‘’

De intentie om een grootschalig evenement zoals de Boat Show was er al toen de haven in aanbouw was.
Volgens eigenaar-directeur Arie Drenth van Boulevard Nautique Roermond: “er zijn vergelijkbare beurzen zoals de Roermond Boat Show in Nederland.

Ons ging het erom deze succesformule naar Limburg te halen en zo uit te groeien tot een Euregionaal event. Samen krachten binden en ook over de grens durven kijken is wat deze show juist zo uniek maakt.”

Yvonne Linssen voegt daar nog aan toe: “Boulevard Nautique, een unieke locatie, in het hart van de Euregio te midden van ons prachtige Maasplassen gebied… Voor ons dé locatie om samen met collega Best Boats aan de slag te gaan om een prachtig nieuw event in onze branche op te zetten’’

De plannen voor 2019 zijn groots. Vandaar dat de organisatie alweer van start is gegaan met als doel om de Maasplassen en de watersport activiteit in het algemeen definitief op de kaart te zetten.
De ambitie is de Roermond Boatshow te laten uitgroeien tot hét watersport evenement van de Euregio.

Meer informatie en details over de Roermond Boatshow:  www.roermondboatshow.nl
Boulevard Nautique Roermond is gevestigd in Maashaven 4, op loopafstand van Europa’s grootste Designer Outlet.