Azimut brengt voor het eerst kunstmatige intelligentie aan boord dankzij de samenwerking met Google Cloud en Reply – het bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media.

De twee partners staan synoniem voor innovatie en zijn perfect gepositioneerd om het pad van digitale transformatie van de scheepswerf te ondersteunen, waarbij technologie de ervaring van het leven aan boord verbetert en de vrijheid biedt om zich meer te richten op wat echt belangrijk is: de zee, de natuur en tijd met familie en vrienden. Dankzij de samenwerking met Google Cloud en Reply, heeft Azimut een eigen app ontwikkeld die gebruik maakt van Google Cloud gegevensbeheer en -analyse en spraak-naar-tekst capaciteiten die zijn opgenomen in de Vertex AI-oplossing om voor het eerst bootbeheer en smart home-functionaliteit te combineren, zodat u kunt communiceren met het jacht door middel van spraakopdrachten of toegang tot het systeem op afstand.

De bètaversie, die aan boord van de Magellano 60 is geïnstalleerd om te testen, regelt de entertainment-, verlichtings- en klimaatsystemen en de apparatuur. Het geeft ook actuele informatie van de hoofdcomputer weer, waardoor water en brandstof in realtime kunnen worden gecontroleerd en het beheer van hulpbronnen kan worden geoptimaliseerd. Daarnaast kunnen beveiligingscamera’s worden geïnstalleerd en geïntegreerd om het jacht op afstand te bewaken.

—————————————-

MAGELLANO 60 VERMINDERT UITSTOOT
MET HVO BIOBRANDSTOF

Magellano 60 is het model dat Azimut heeft gekozen voor de eerste reis op biobrandstof HVOlution, geproduceerd door Eni Sustainable Mobility met 100% hernieuwbare grondstoffen.* De tests die Azimut in de zomer van 2023 heeft uitgevoerd, hebben uitzonderlijke resultaten opgeleverd op het gebied van compatibiliteit en prestaties. De combinatie van de Dual Mode-romp en biobrandstof heeft geleid tot een vermindering van de CO2-uitstoot van meer dan 80% ten opzichte van een jacht van vergelijkbare grootte dat wordt aangedreven door fossiele diesel.

* Volgens de richtlijn UE 2018/2001 “REDII”.

Met deze ongekende samenwerkingen in de jachtindustrie stellen Azimut en haar partners technologie in dienst van schoonheid, om de levensstijl aan boord verder te verbeteren en een bewuste benadering van het vraagstuk van ecologische duurzaamheid.

ONTDEK MEER

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117