• Maasbracht 6 december 2023 –

Linssen Yachts legt 552 zonnepanelen op cascohal
voor vergroening en duurzaamheid
.

In lijn met de voortdurende inzet voor vergroening en duurzaamheid, en als onderdeel van de ‘Zero Emission Timeline’ die Linssen Yachts nastreeft tegen 2030, zijn dit jaar in totaal 552 zonnepanelen geïnstalleerd op de cascohal van het bedrijf. Deze zonnepanelen hebben een gezamenlijke opbrengst van 257 megawattuur (mWh), waarmee Linssen Yachts een aanzienlijk deel van haar eigen stroomverbruik kan compenseren.

Door deze duurzame investering versterkt Linssen Yachts haar toewijding aan milieuvriendelijke praktijken en draagt ze bij aan een schonere toekomst. De 552 zonnepanelen zullen niet alleen bijdragen aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van het bedrijf, maar illustreren ook de inzet van Linssen Yachts om haar ecologische impact te verminderen en te streven naar een groenere toekomst voor de recreatieve scheepvaart.

In de afgelopen jaar is Linssen Yachts ook begonnen met het aftanken van nieuwe jachten met GTL diesel (Gas to Liquid) voor schonere verbranding, LED-verlichting in bijna de gehele werf met sensoren die er voor zorgen dat het licht alleen daar aan is waar het nodig is en toepassing van infrarood verwarming om heel gericht delen te verwarmen.

Linssen Yachts blijft zich inzetten voor innovatie en duurzaamheid, en deze recente installatie van zonnepanelen is een tastbaar onderdeel daarvan.

Over Linssen Yachts:
Linssen Yachts is een gerenommeerde Nederlandse jachtbouwer die gespecialiseerd is in de productie van luxe stalen waterverplaatsende motorjachten. Het bedrijf is opgericht in 1949 en heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest innovatieve en kwaliteitsgerichte jachtbouwers in Europa. De jachten van Linssen Yachts staan bekend om hun hoge kwaliteit, comfort en duurzaamheid en worden in serie volledig in eigen huis gebouwd. Jaarlijks worden er ca 70 motorjachten gebouwd op de werf.

Linssen Yachts BV
www.linssenyachts.com
Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117