– 23/08/2024 –

Aan de Vindictivelaan vlakbij het station van Oostende en naast de sluizen naar de jachthaven ligt de Ijslandvaarder Amandine. Het is in 1995 dat het schip voor de laatste maal buitengaats ging en sedertdien is het kunnen bewaard blijven als museum en eveneens als watererfgoed.

Het schip ligt als het ware ingekolven in de grond zodat men het langs alle kanten vanbuiten en vanbinnen kan bekijken. Ook is een uitgebreide wandtentoonstelling een mooie leidraad om alles te weten te komen over de visserij en het leven op zee.

Warm aanbevolen.

Nog enkele foto’s:

Een audio verhaal over het vroegere eiland voor Oostende!
Een visserscabine aan boord
Stuurhut

Vanaf 23 maart 2024 terug te bezichtigen…

foto’s © Georges Janssens

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117