– 25 december 2023 – BASS 152/2023 & 155/2023 –

De Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit maakt bekend dat er in de periode van maandag 8 januari 2024 tot en met woensdag 31 januari 2024 diverse werkzaamheden aan de Scheldekaaien ter hoogte van de Ernest van Dijckkaai en het Steenplein in Antwerpen worden uitgevoerd. Om ruimte te geven aan deze werkzaamheden zal het ponton aan het Steenplein tijdelijk verplaatst worden naar de Cruiseterminal aan de Jordaenskaai. 

Het demonteren, verplaatsen en vervolgens afmeren van het ponton aan de Cruiseterminal vindt plaats op dinsdag 9 en woensdag 10 januari 2024. Betrokken vaartuigen zijn kraanponton Waasland, pontons Sainctelettes 3 en 4, werkschip Dongestroom en nog 2 duwboten.

Van donderdag 11 januari 2024 tot en met uiterlijk woensdag 31 januari vinden er vervolgens bagger- en breuksteenbestortingswerkzaamheden plaats langs de Ernest van Dijckkaai. Deze werken worden uitgevoerd door ponton Jonas met een duwboot en ploegboot Conquest. 

De werkzaamheden mogen plaats vinden tot een zichtbaarheid van tenminste 2000m. en maximale windkracht 5 Bft. 

Passerende scheepvaart dient alle genoemde werkzaamheden voorzichtig te passeren en geen hinderlijke golfslag en/of zuiging te veroorzaken.

Een stremming voor alle scheepvaart met uitzondering van overheidsvaartuigen en vaartuigen betrokken bij de werkzaamheden op 9 januari 2024 van 15:00 uur tot 17:00 uur tussen de boeien 111B en 111C.

foto’s © Georges Janssens

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117