van 5 tot 9 september in de Bataviahaven in Lelystad NL.

Nominaties “HISWA Boot van het Jaar” 2018 bekend.

 

De vakjury heeft na uitvoerig beraad de genomineerden voor de “HISWA Boot van het Jaar”- verkiezing vastgesteld. Uit een lange lijst van nieuwe pleziervaartuigen heeft de jury per categorie drie boten genomineerd. In de categorie zeilboten dingen de Aira 22, Domani S30 en Saffier Se37 mee naar de prijs. Bij de motorboten zijn de Hermes Speedster, Keizer 42 en VanVossen 800 SP Runabout in de race. De winnaars zullen bekend gemaakt worden tijdens de 35ste editie van de HISWA te water, die dit jaar voor het eerst in de Bataviahaven te Lelystad zal plaatsvinden van 5 tot en met 9 september.

De “HISWA Boot van het Jaar”-verkiezing is een door de HISWA vereniging, HISWA Amsterdam Boat Show en de HISWA te water in het leven geroepen ereprijs voor motorboten en zeilboten. Een onafhankelijke vakjury nomineert op basis van aanmeldingen en selectie vernieuwende motor- en zeilboten die vanaf januari 2017 nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De boten worden beoordeeld op het innovatieve karakter, vaareigenschappen, constructie, prijs-kwaliteitverhouding en design.

Genomineerden – HISWA Zeilboot van het Jaar 2018

Genomineerden – HISWA Motorboot van het Jaar 2018

De vakjury bestaat uit vooraanstaande redactieleden van Nederlandse en Belgische watersportmedia en bekende jachtontwerpers. Martin de Jager, juryvoorzitter en eigenaar van Martin de Jager Yachtdesign: “De Jury heeft lang stil gestaan bij het maken van de keuzes. Het aanbod van nieuwe innovatieve jachten is groot, dat siert de watersport.”

Aan de hand van de testdagen, die in de week voor de HISWA te water plaatsvinden, bepaalt de jury welke motor- en zeilboot de prestigieuze titel het meest verdienen. De winnaars worden tijdens de opening van HISWA te water 2018, op woensdag 5 september om 12:00 in de Bataviahaven te Lelystad, bekend gemaakt. De winnende- en genomineerde boten zijn daar tevens te bezichtigen tot en met zondag 9 september.

SAFFIER S37 LOUNGE
DOMANI S30
AIRA 22
HERMES SPEEDSTER
KEIZER 42
VANVOSSEN