SPECIAL OLYMPICS BELGIUM

Emma Plasschaert, wereldkampioene zeilen, is nieuwe meter van Special Olympics Unified Sailing Belgium.

Emma Plasschaert, wereldkampioene zeilen in Laser Radial, is afgelopen zondag gehuldigd als Yachtwoman of the Year en heeft ook officieel aangekondigd de nieuwe meter te willen zijn van Special Olympics Unified Sailing Belgium.

Emma heeft de afgelopen jaren steeds duidelijk gemaakt dat ze zeer veel sympathie heeft voor de zeilers met een verstandelijke beperking van Unified Sailing.
Ze was er steeds snel bij om de ‘posts’ op social media te ‘liken’ en liet het ook niet na om regelmatig een bemoedigend woordje te doen.

Afgelopen zondag heeft Emma op de uitreiking van de Yachting Awards officieel aangekondigd dat ze meter wil worden van Special Olympics Unified Sailing.

Unified Sailing Belgium vzw is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking leert zeilen samen met jongeren zonder beperking, zowel recreatief als in competitieverband.

Vanuit Unified Sailing Belgium vertrekken op 8 maart 2019 verschillende zeilteams naar deSpecial Olympics World Games in Abu Dhabi.
De vijf Belgische teams zullen daar in de verschillende niveaus zeilen, waaronder ook in de Laser Radial-klasse.
Boj DUA, één van de atleten van Unified Sailing, heeft al even mogen trainen met het zeil van Emma en heeft in 2018 met dat zeil ook de gouden medaille behaald op het Open Nederlands Kampioenschap.

Emma volgt Evi Van Acker op die, naast onze fantastische peters Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers, de afgelopen jaren meter was van Unified Sailing.
Naast Emma, Evi, Yannick en Tom zijn er nog topzeilers die sympathie hebben voor Unified Sailing. Maité Carlier heeft al regelmatig de tijd gemaakt om samen met Yannick en Tom deel te nemen aan de activiteiten van Unified Sailing.
Ook zij hebben mogen ervaren dat zeilen met jongeren met een verstandelijke beperking een fantastische ervaring is.

Voor meer informatie over Unified Sailing Belgium of wenst U hen te steunen ga dan naar de website: http://unifiedsailing.be/  of neem contact via info@unifiedsailing.be of 0475 60 53 90.