WWSV NIEUWSBRIEF – MEI 2019

Onderwerpen van deze nieuwsbrief:

Brons voor Emma Plasschaert op het EK in Porto

Voor het tweede jaar op rij wint Emma Plasschaert brons op het Europees Kampioenschap Laser Senior. Het bleef tot in de laatste race spannend voor de zilveren en bronzen medaille. Deze werd gewonnen door de Nederlandse Marit Bouwmeester, Emma kwam als derde over de finish. Met twee punten verschil op Marit gaat Emma met de bronzen medaille naar huis. Het goud ging naar de Deense Anne-Marie Rindom.

Europees Kampioenschap 49er en 49erFX

Na een week met gevarieerde weersomstandigheden is het 49er-team Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers als 19de geëindigd met 190 punten. Voor Yannick en Tom was dit de tweede keer dat ze zich konden kwalificeren voor de gold fleet op een EK. Dit jaar wisten ze zelfs hun tweede race in de gold fleet te winnen.
Naast het EK 49er vond in Weymouth tegelijkertijd het EK 49erFX plaats. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts finishten hun eerste EK in de 49erFX op de 44ste plaats met 233 punten en werden 9de in de categorie onder 23 jaar.

Klik hier om alle resultaten te bekijken

Goud en Zilver voor Eline Verstraelen in Workum

Op de U4 Workum behaalde Eline Verstraelen een dubbelslag. In het algemene klassement werd ze tweede en bij de dames ging ze met de gouden medaille naar huis.

Medemblik Regatta

Van 21 tot en met 25 mei vond in Nederland de Medemblik Regatta plaats.  In de RS:X klasse werd Thomas Broucke 21ste in een vloot van 35 windsurfers.

Klik hier om de resultaten te bekijken

Goud voor Patric Roelandts op EK Raceboard

Van 13 tot en met 18 mei vond in Tsjechië het EK Raceboard plaats. In een vloot van 92 deelnemers uit 14 landen namen ook drie Belgen deel aan het EK. Op dag vijf kon Patric Roelandts na een sterke reeks zijn achterstand goed maken en zelfs de titel binnenhalen bij de Superveteranen.

Raceboard (79 deelnemers)

31. Jan De Muyer, 10de Grandmaster (50+)
37. Patric Roelandts, 1st Superveteran (65+)
61. Peter Wauters, 5de Veteran (60+)

Topsportwebsite
WWSV heeft sinds begin dit jaar een nieuwe topsportwebsite over het WWSV Olympic Team en WWSV Talent Team.
Hier vindt u meer informatie over onze zeilers, nieuws, aankomende wedstrijden, persberichten, …