DIGITAL YACHT LANCEERT GPS160.

Een geavanceerd positioneringssysteem met GPS-Glonass-Galileo.

Digital Yacht – 03 SEP 2019

Tijdens Grand Pavois La Rochelle op de op stand S06 zal de GPS160 worden voorgesteld als een nieuwe high performance positioneringssysteem met behulp van satelliet-systemen GPS, Galileo en Glonass met een uitzonderlijke betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van plaatsbepaling. 

De TriNav technologie kan gelijktijdig gebruik maken van de drie systemen voor navigatie. De inrichting kan ook worden geprogrammeerd voor talloze functies zoals exploitatie van een GNSS (bv alleen Galileo) en ook uitgangsconfiguraties zoals snelheid, NMEA-zinnen, etc.

voorgesteld op Boatshow Southampton (foto Georges Janssens)

De GPS160 is verkrijgbaar met NMEA 0183 uitgang (4800, 38400 of 115200 baud) en een USB-versie voor PC, Mac en Linux. Voor NMEA 2000-systemen, is een pakket iKonvert beschikbaar voor eenvoudige installatie en zonder een NMEA 2000 kabel. SeaTalk en Wi-Fi-versies van GPS160 zijn ook beschikbaar. 

De GPS160 ondersteunt ook een MOB “Man overboord”. Wanneer deze functie is ingeschakeld, zendt de GPS160 een AIS alert “man overboord” uit op de NMEA uitgang die kan worden aangesloten op een kaartplotter die de waarschuwing MOB kan weergeven.

De GPS160 is geprijsd op € 198 TTC en is nu beschikbaar.

https://digitalyacht.fr/wp-content/uploads/Introduction-produit-GPS160.pdf

vele mogelijkheden… (foto Georges Janssens)

Over Digital Yacht

Digital Yacht heeft een hoofdzetel in Bristol UK en een ontwikkelingvestiging in Fareham, Hamshire. Er zijn ook vestigingen in Boston (USA) en in Shanghai (China) om deze belangrijke markten en netwerken beter te kunnen bedienen.

Ook in het kader van de BREXIT heeft DIGITAL YACHT een aantal maatregelen genomen ten overstaande van Europa. Lees hier meer over: https://www.mynewsdesk.com/uk/digitalyacht/news/digital-yacht-open-for-business-regardless-of-brexit-378526