Wilfried Lemmens is de nieuwe voorzitter.

voorzitters rycb
Wilfried Lemmens en Kris Rymenants

Sinds zaterdag 28/01 en dit na de jaarlijkse algemene vergadering bij R.Y.C.B. vzw heeft de club een nieuwe voorzitter.

De aftredende voorzitter – architect Kris Rymenants, de tweede architect in functie als voorzitter en dit na de alom gekende Hugo Van Kuyck, u weet wel, de architect van de landing van Normandië en de toenmalige bouwer eigenaar van de Askoy.

krisrymenants
Kris Rymenants

Kris Rymenants heeft als voorzitter diverse mooie realisaties op zijn R.Y.C.B.-palmares, met als hoogtepunten de bouw van de Belgicaloods, het schitterende nieuwe clubhuis en de volledige indelingsplannen voor de nieuwe jachthaven in Cadzand.

Hij verleende ook zijn steun aan de diverse uitbreidingen van de jachthaven in het Willemdok.

Kris Rymenants is met zijn klassiek zeiljacht Polarev een echte hoogzeezeiler en met zijn verschillende deelnames aan o.a. de Tall Ships Races behaalde hij altijd mooie resultaten.

 

De nieuwe voorzitter is kapitein ter lange omvaart Wilfried Lemmens. Zijn maritiem leven nam een aanvang bij de Antwerpse zeescouts en na zijn studies aan de hogere zeevaartschool was hij 18 jaar op zee, waarvan 10 jaar als kapitein op diverse koopvaardijschepen. Hij zette zijn loopbaan aan wal verder als fleet manager bij de rederij Ahlers.

wilfried_lemmens1
Kapitein TLO Wilfried Lemmens

Na een korte periode aan het hoofd van het Loodswezen heeft hij als COO een tankerrederij te Bordeaux geleid.

Heden is hij gedelegeerd bestuurder van de Belgische Redersvereniging en zetelt hij in tal van raden van bestuur, waaronder het Verbond van Belgische Ondernemingen.

Wilfried Lemmens is actief in zwaardboten (470) op o.a. het Galgenweel.

Hij is nu de 17de voorzitter van R.Y.C.B. vzw sinds 1851.

Samen met het directiecomité en de raad van bestuur zal hij de nu de ongeveer 1.200 leden tellende club leiden in de komende jaren.

Zijn visie en beleidsplan zijn vooral :

– R.Y.C.B. verder uitbouwen naar een performante club , waar de leden zich thuis voelen en die als sportclub een referentie wordt in binnen- en buitenland,

– de R.Y.C.B. kleinzeilerij ondersteunen voor zowel de wedstrijd- als de recreatiezeilers, zonder daarbij de andere watersporters uit het oog te verliezen,

– ondersteuning voor het R.Y.C.B. wedstrijd en rescue team,

– aandacht voor alle andere R.Y.C.B. clubactiviteiten, zoals o.a. de diverse jachthavens

– de R.Y.C.B. jeugd mee betrekken in het bestuur van de club en hiervoor zo snel mogelijk een jeugdvoorzitter aanstellen,

– een transparant, lean and mean management.