• Watersportbeurs keert succesvol terug
  • Meer dan 1.500 exposanten ontmoetten bijna 237.000 bezoekers uit ruim 100 landen in 16 beurshallen
  • Zakendeals, goede gesprekken en een uitstekende stemming
  • foto’s © Georges Janssens

29/01/2023

Met bijna 237.000 bezoekers uit ruim 100 landen en meer dan 1.500 exposanten uit 68 landen op 220.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte in 16 beurshallen, meldt boot Düsseldorf zich op indrukwekkende wijze terug. De gedwongen pauze van drie jaar door corona, heeft het watersportevenement in Düsseldorf geen schade berokkend. In tegendeel: van 21 tot en met 29 januari trok de complete internationale branche weer naar de metropool aan de Rijn.

“Ondanks de uitdagende randvoorwaarden, heeft boot 2023 een succesverhaal weten te schrijven. We hebben geen moment van zo’n positief resultaat durven dromen. boot heeft haar rustige vaarwater weer weten te bereiken en is in haar thuishaven in Düsseldorf vast verankerd. Deze succesvolle terugkeer heeft bewezen, dat beurzen ‘made in Düsseldorf’ een internationale uitstraling hebben,” zegt Wolfram Diener, voorzitter van de directie van Messe Düsseldorf. Zowel in de segmenten motorboten, luxueuze jachten en zeilboten als bij duiken, trendsporten, peddelsport, (technische) uitrusting en vakantiebestemmingen waren de global players en droombestemmingen aan boord.

boot-directeur Petros Michelidakis vult enthousiast aan: “De gesprekken met de exposanten waren heel goed, de agenda’s met afspraken om een boot te bezichtigen zaten bomvol en de bedrijven meldden dat ze er op het gebied van boten en accessoires veel concrete aankopen zijn geweest. Ook bij de duik- en trendsport gonsde het in de hallen. Onze crew heeft er alles aan gedaan en boot met een perfecte koers naar de top van de internationale watersportbeurzen laten ‘zeilen’. We zijn blij, dat boot de industrie deze marktplaats kan bieden waardoor deze zich ondanks de moeilijke economische tijden succesvol kon presenteren.” Naast bezoekers uit heel Duitsland, waren het vooral vakmensen uit Nederland, België, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Groot-Brittanië, Turkije en Spanje die naar de beurs zijn gekomen om informatie in te winnen over noviteiten uit de branche. Daarnaast kwamen er ook talrijke producenten en geïnteresseerden uit de USA, Zuid-Amerika en Azië naar Düsseldorf om deze ontmoeting van de branche met hun innovatieve producten, ideeën en kennistransfer extra luister bij te zetten.

Ook de internationale exposanten waren na negen beursdagen heel tevreden. Robert Marx, beurspresident van boot en directeur van Marx-Technik vat het als volgt samen: “Wat de beursorganisatoren uit Düsseldorf hier, naadloos aansluitend op de tijd vóór de pandemie, hebben kunnen realiseren, is gewoon geweldig. Met de 2023-editie van boot heeft de beursorganisatie bewezen, dat ze klaar is voor de toekomst en ook in staat is om succesvol door woeste wateren te manoeuvreren. We willen het team uit Düsseldorf met aan het roer kapitein Wolfram Diener enorm bedanken. Jullie hebben een fantastische prestatie geleverd.”

Vanuit de BVWW – Bundesverband Wassersportwirtschaft e.V. (de Duitse watersportfederatie), vat Karsten Stahlhut de situatie in de branche als volgt samen: “Op basis van de aanhoudende crises sinds 2020 en twee weggevallen edities van boot, zijn we allemaal met gemengde gevoelens aan de beurs begonnen. Over de gehele linie zijn bij de meesten de verwachtingen niet alleen bereikt, maar in ieder opzicht overtroffen. Een sterk editie van boot in januari is een indicator voor een goed jaar. Ik ben er zeker van, dat het beter wordt als dat wat we enkele weken geleden hebben ingeschat.”

Er was volop interesse voor het nieuwe duurzaamheidsforum ‘blue innovation dock’ op boot 2023. Hier kwamen de industrie, beleidsmakers en internationale associaties bijeen voor een hoogwaardige dialoog en kennistransfer. Philip Easthill, secretaris-generaal van de vereniging European Boating Industry uit Brussel, vat het programma van negen dagen als volgt samen: “De ‘blue innovation dock’ is er nieuw bijgekomen en zal ook blijven. Het was een groot succes voor de beurs en heeft de botenbranche een fascinerend perspectief voor een duurzame toekomst getoond. De aanwezigheid van 110 eersteklas sprekers, van CEO’s tot aan politieke beleidsmakers, onderstreept het belang van duurzaamheid binnen de watersport. De branche heeft al grote stappen op het gebied van de ontwikkeling van duurzaam materiaal, aandrijvingen en jachthavens gezet en wij zullen ze met de ‘blue innovation dock’ in de toekomst intensief kunnen ondersteunen.

De volgende boot legt van
20 tot en met 28 januari 2024
weer in haar thuishaven in Düsseldorf aan.

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117