Portokali lanceert uniek teambuilding- en incentive-concept voor bedrijven: zeilen in Griekenland

De Antwerpse ondernemer Michel Nierinck lanceert samen met het Nederlandse zeilcharterbedrijf Portokali een uniek concept voor bedrijven: het organiseren van teambuilding of incentives aan boord van een zeiljacht in Griekenland. “Het is veel origineler dan een weekend in de Ardennen en vaak goedkoper op de koop toe”, zegt hij.

Veel bedrijven zoeken een unieke locatie om iets te vieren, om de medewerkers te belonen voor hun harde werk of om de teamspirit te bevorderen. “Met Portokali bieden we hen een originele formule aan: onder professionele begeleiding zeilen in Griekenland. Elk programma is altijd maatwerk om zo nauw als mogelijk aan te sluiten bij de noden en wensen van het bedrijf”, legt Michel Nierinck uit.

Portokali beschikt over een eigen basis op Aegina, een eiland voor de haven van Piraeus en de luchthaven van Athene. Daar liggen zijn zeilschepen maar het vaargebied bestrijkt de hele Middellandse Zee, met de nadruk op Griekenland en Kroatië.

“De mogelijkheden voor de bedrijven zijn talrijk, vermits we volledig op maat werken”, zegt Querijn van Gennep, zaakvoerder van Portokali. “We kunnen voor de beste medewerkers een zeilcruise van enkele dagen in de Egeïsche zee als incentive organiseren. Of een zeilcursus aanbieden. Maar ook teambuilding behoort tot de mogelijkheden: op een zeilboot begin je je collega’s pas écht goed kennen”.

“Vaak worden incentives en teambuildingevents gekoppeld aan seminaries of strategische brainstormsessies. We kunnen zorgen voor moderne vergaderinfrastructuur. Het is dus perfect mogelijk om ’s morgens te vergaderen of een trainingssessie te volgen, ’s namiddags te zeilen om de teamgeest aan te wakkeren en ’s avonds in een restaurant gezellig samen te eten”, voegt Michel Nierinck toe.

Het charteringbedrijf heeft 13 eigen zeiljachten van verschillende types, zodat het aantal deelnemers er niet toe doet. “Per persoon kost het huren van een boot zowat hetzelfde als een goede hotelkamer in de Ardennen. De restaurants in Griekenland zijn spotgoedkoop. En via TUI en Transavia kunnen we op aanvraag de vlucht boeken. In de periodes waarin bedrijfsuitjes meestal worden georganiseerd – mei, juni, september en oktober – zijn de tickets goedkoop”, benadrukt Michel Nierinck.

Hoewel elk programma op maat wordt samengesteld, zijn de prijzen all-in. Alle skippers en stewards zijn Nederlandstalig. Portokali is een erkend reisbureau en neemt dus ook alle administratieve taken op zich. “Bedrijven worden met dit nieuw concept dus volledig ontzorgd”, zegt hij tot slot.


Over Michel Nierinck

Ondernemer Michel Nierinck (1955) – zelf een fervente zeiler – is lid van de raad van bestuur van Transuniverse Forwarding (Wondelgem) en managing director van Gangway Logistics (Antwerpen). Hij verdiende zijn sporen bij onder meer Westerlund (Euroports), de Beurs van Brussel en Antwerpen, Michael Page Belgium en in het bankwezen.

Over Portokali België

Portokali België is zopas opgericht als filiaal van het gelijknamige Nederlandse charterbedrijf uit Almere. Dat verhuurt zeilschepen met of zonder skipper, organiseert zeilflottieljes en zeilcursussen in Griekenland en Kroatië. Portokali – ‘oranje’ in het Grieks – biedt sinds 2007 zeilvakanties op maat aan. Met het Belgische filiaal richt het zich nu ook op de B2B-markt (business-to-business).