– Editie jan/feb 2022 – nr 01/02 –

Bootmag (voorheen Boot e-magazine / Bootmagazine Mail), is de vernieuwde vlag waaronder Bootmagazine zijn e-mail newsletter de wereld instuurt. Een nieuwe look, maar verder de vertrouwde berichtgeving omtrent alles wat reilt en zeilt in de nautische wereld.  

Klik <hier> om de nieuwe edtie online te lezen en door te klikken op de afzonderlijke titels in de inhoudsopgave, komt u rechtsreeks op de artikels op onze websites.

Onderwerpen in deze editie…

Antwerpse Droogdokkensite wordt maritieme belevings- & ontmoetingsplek.
 Er is een ontwerpteam gekozen voor de herontwikkeling van de Droogdokkensite aan het Kattendijkdok, dichtbij de Scheldekaaien in Antwerpen.

Baggeren in de Schelde De Schelde van Antwerpen naar de monding heeft twee benamingen: het Belgische gedeelte wordt Beneden-Zeeschelde genoemd en het Nederlandse deel krijgt de naam van Westerschelde. De Vlaamse Overheid zorgt dat de vaarwaters voldoende diepte hebben en zet hiervoor regelmatige baggerwerken in.

Europese boten van het jaar 2022 Met het wegvallen (uitstellen is juister) van boot Düsseldorf viel de stroom aan berichten over nieuwe bootintroducties even stil. Werven en importeurs gingen zich beraden welke alternatieven zich het best leenden om hun nieuwe vloot aan en zo ruim mogelijk publiek te presenteren. Wie echter van geen wijken weet is de ‘European Boat of the Year’ competitie, de zogenaamde Oscars van de botenbouwers, aan zijn 19de jaargang toe.   

Julie Brown, in de voetsporen van Dixie Dancercoer
 In december vorig jaar was het 6 maanden geleden dat we Dixie Dansercoer verloren bij een tragisch ongeval in Groenland. Julie Brown, echtgenote van Dixie Dansercoer, blijft echter niet bij de pakken zitten en neemt de draad weerop. Wij laten ze aan het woord.

Tentoonstelling 90 jaar Mercator
Vanaf 2 april kan u aan boord van het zeilschip Mercator in Oostende de tentoonstelling ’90 jaar zeilschip Mercator’ bezoeken.

Saunaboot: oude boot wordt drijvende sauna
Het is niet direct een oplossing voor de vele weesboten, maar een zeker Linus Strothmann bouwde een oude boot, die lag weg te kwijnen in een achtertuin, om tot een drijvende sauna.

Linssen Yachts gaat strategische samenwerking aan met Mercury Marine.

Online bladerbare versie of dowloaden voor offline lectuur!