– Greifswald 24 januari 2022 –

De Hanse 460 is door een internationale jury van experts uitgeroepen tot “Europees jacht van het jaar 2022”. Vanwege corona vond de prijsuitreiking dit jaar weer online plaats, omdat de watersportshow boot Düsseldorf, waar de prijzen traditioneel worden uitgereikt op het vlaggenschipgala, wederom moest worden afgelast.

In de categorie Family Cruiser prevaleerde de Hanse 460 van gerenommeerde concurrenten zoals de Dufour 470 of de Oceanis 34, en kon zo de belangrijkste onderscheiding ter wereld in de zeilbootindustrie claimen.

Naast de stem van de twaalfkoppige jury, bestaande uit de hoofdredacteuren van de belangrijkste Europese zeiltijdschriften, won de Hanse 460 ook duidelijk de lezersstem van het Duitse zeiltijdschrift Yacht.

Recensies

Toby Hodges, Yachting World – Groot-Brittannië: “De Hanse 460 overtuigt met een aantrekkelijke esthetiek, biedt plezierig zeilen en het gevoel van een nog groter jacht.”

Pasi Nuutinen, Vene – Finland: “Oude Hanzewaarden zijn bewaard gebleven, plus behoorlijke kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding.”

Andreas Unger, productmanager Hanse: “We zijn ongelooflijk trots dat we de Oscar van de zeilindustrie terug naar Greifswald hebben gehaald. Het hele team heeft met passie aan de boot gewerkt en gestreden voor dit succes. Onze beslissing om samen te werken met de ontwerpers van Berret- Racoupeau heeft voor het eerst volkomen gelijk gekregen. Dit succes, ook qua verkoopcijfers, is overweldigend.”

HANSE 460

De Hanse 460 combineert een radicaal innovatief ontwerp met traditionele Hanse-waarden zoals snel cruisen en gemakkelijk zeilen. De nieuw ontwikkelde, hydrodynamische romp zorgt voor de evenwichtsoefening tussen een smalle waterlijn, voor een betere rompsnelheid, en een brede romp boven de waterlijn met chines voor en achter, waardoor de grootst mogelijke binnenruimte ontstaat.

Het nieuwe dekontwerp heeft 14 luiken die open kunnen en acht ramen die open kunnen voor maximale lichtinval en ventilatie benedendeks.

Royale zeiloppervlakken van 114 m² aan de wind en 234 m² aan de wind wijzen op het enorme prestatiepotentieel van de Hanse 460. De standaard boegspriet met geïntegreerde ankerarm dient als een voorwaarts overstagpunt voor voorzeil en gennaker en kan een tweede voorstag nemen voor genua of reacher.

Niet minder dan 48 lay-outcombinaties geven klanten alle mogelijkheid om hun Hanse 460 naar hun behoeften te configureren.

Alle info over de Hanse 460 op www.hanseyachts.com

©HanseYachts AG
Ladebower Chaussee 11
17493 Greifswald
www.hanseyachtsag.com


Winnaars in andere categorieën: https://www.yachtingworld.com/news/the-5-best-yachts-of-the-year-european-yacht-of-the-year-winners-136418

Zie ook: https://inshore.yachtweb.be/?page_id=14315

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117