• 25 november 2021 –
  • foto © Messe Düsseldorf

ALLEEN BEZOEKERS DIE GEVACCINEERD ZIJN OF GENEZEN ZIJN VAN COVID-19 ZIJN WELKOM OP boot DÜSSELDORF

Messe Düsseldorf vertrouwt op het beproefde hygiëneconcept PROTaction

In Düsseldorf wijzen alle tekenen op een veilige enscenering van boot 2022. Met het oog op de nadering van ’s werelds grootste watersportbeurs in januari – van 22 tot 30 januari 2022 – heeft Messe Düsseldorf haar hygiënemaatregelen opnieuw aangepast, gericht op de op 24 november bijgewerkte Covid-beschermingsverordening van zijn thuisstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

De belangrijkste vernieuwing is de invoering van de regeling voor de toegang van de bezoekers tot de boothallen. Alleen gevaccineerde of herstelde personen mogen tijdens de beurs de standenhallen betreden. Bij de ingangen van het beurshallen wordt de status van alle bezoekers gecontroleerd. Kinderen tot 15 jaar vallen niet onder de maatregelen in de Noordrijn-Westfalen verordening.

Dus worden niet toegelaten bezoekers die bovenstaand bewijs niet kunnen voorleggen personen; een negatieve test alleen voldoet niet.

Bovendien wordt de gevaccineerde of herstelde regeling voor bezoekers ingevoerd, omdat deze een duidelijk recreatief karakter heeft, vooral voor de vele eindgebruikers.

Ook beursdeelnemers uit het buitenland mogen Duitsland in. Officiële informatie over de speciale voorschriften is beschikbaar op de website van de vereniging van de Duitse handelsbeursindustrie AUMA https://www.auma.de/en/exhibit/legal-matters/entry-requirements.

Messe Düsseldorf CEO Wolfram Diener: “We zijn zeer goed voorbereid en kunnen dankzij ons PROTaction-concept consequent alle vereisten op de beurs realiseren. De maatregelen en vooral de toegangscontroles zullen aanzienlijk bijdragen aan de veiligheid. We bieden exposanten en bezoekers een perfect platform dat zelfs in Covid-tijden ruimte biedt voor informatie-uitwisseling, netwerken en ervaring. Voor fabrikanten, retailers en bestemmingen zal deelname aan boot 2022 de marktplaats zijn voor contacten en presentaties, evenals de seizoensopener voor hun branche.

boot 2022 is zeer goed gepositioneerd: alle bekende fabrikanten van luxe jachten, motor- en zeiljachten zijn aan boord. Ondanks de crisis van het afgelopen anderhalf jaar is de duiksector bijna weer helemaal terug van weggeweest en zijn ook de wereldwijde surfsporters weer ‘on tour’. Bootfans zullen enthousiast zijn over de uitstekende uitrusting met de nieuwste voortstuwingstechnologie en innovatieve accessoires. En de variatie in de “bestemming zee” komt tegemoet aan de grote vraag naar vakanties aan het water en aan het water. Informatie over exposanten en producten is verkrijgbaar bij: https://www.boot.com/en/Exhibitors_Products/Exhibitors_Products_2022.

Tickets voor de beurs zijn nu te bestellen in de bootticketshop. De voordelige middagkaart van maandag t/m vrijdag is geldig vanaf 14.00 uur en kost € 10,00, de dagkaart is verkrijgbaar voor € 19,-, kinderen van 7 t/m 12 jaar betalen € 7,00. Leden van de boot.club betalen slechts € 17,00 entree. Meer actuele informatie is beschikbaar op boot.com.

******************************

Over boot Düsseldorf

boot Düsseldorf is de grootste boten- en watersportbeurs ter wereld en elk jaar in januari het ontmoetingspunt voor de hele branche. De exposanten presenteren hun interessante innovaties, aantrekkelijke nieuwe ontwikkelingen en maritiem materieel. De volgende boot vindt plaats in Düsseldorf van 22 t/m 30 januari 2022. De negendaagse beurs met 220.000 vierkante meter in 17 verschillende hallen zal de internationale markt huisvesten en een spannend inzicht geven in de hele wereld van de watersport. Er is hier voor elk wat wils. De focus ligt op boten en jachten, motoren en motortechnologie, uitrusting en accessoires, diensten, kano’s, kajaks, kitesurfen, roeien, duiken, surfen, wakeboarden, windsurfen, SUP, vissen, maritieme kunst, jachthavens, watersportfaciliteiten, bestemming kust en charteren. Alle nuttige informatie kan gevonden worden op de boot Düsseldorf website: boot.com.