ma. nov 29th, 2021

Alle wereldspelers aan boord

Een rondleiding door 17 boothallen: technologie, dromen, plezier en actie

  • 10/11/2021 – Persvoorstelling –

boot Düsseldorf is weer helemaal terug. Voor de komende beurs – 22 t/m 30 januari 2022 – verwacht Messe Düsseldorf meer dan 1.500 exposanten uit meer dan 50 landen. In 17 beurshallen zal op 220.000 vierkante meter expositieruimte alles te vinden zijn wat het hart van de watersporter verlangt.

“De exposanten op boot liggen volledig op koers voor Düsseldorf”, zegt een opgetogen Wolfram Diener, CEO Messe Düsseldorf, en meldt een unieke reactie van de branche. Niet alleen in zeil- en motorboten, maar ook in het luxe jachtsegment en bij leveranciers van duikuitrusting en in trendsporten zullen de wereldspelers opnieuw aan wal komen in Düsseldorf. “De internationale botenshows van de afgelopen weken hebben de branche wederom een ​​stevige wind in de rug gegeven, de stemming zowel op de beurzen als op zeilevenementen zoals de Travemünder en Kieler Woche was bombastisch. Atleten en de branche zijn gewoon blij om te kunnen om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten. Met de 3G-regel van kracht, staat niets een succesvolle boot Düsseldorf in de weg”, legt Diener uit.

Messe Düsseldorf verwacht van 22 tot 30 januari 2022 meer dan 1.500 exposanten uit meer dan 50 landen voor boot. Opnieuw is het aandeel exposanten uit het buitenland meer dan 60 procent. De traditionele zeevarende landen met grote zeil- en motorbootwerven lopen duidelijk voorop in de statistieken. Italiaanse fabrikanten lopen voorop, voor Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Van de landen buiten Europa loopt de VS voorop. Met onder andere Egypte, Mauritius, de Malediven, Madagascar, Indonesië of Palau zijn er veel populaire en verder weg gelegen duikbestemmingen teruggekeerd. In totaal doen fabrikanten, bestemmingen en retailers uit 53 landen mee. In 17 beurshallen is er alles wat het hart van de watersporter verlangt op 220.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte.

Onder begeleiding van Petros Michelidakis – directeur boot Düsseldorf – starten we onze rondleiding van boot 2022. Hallen 1 tot 7 zijn de thuisbasis van motorboten en jachten.

In hal 1 werden in 2020 voor het eerst middelgrote motorjachten tussen de 30 en 60 voet (10 tot 20 meter) en wendbare cruisers gepresenteerd. Ook voor 2022 is de nieuwe, lichtovergoten hal volgeboekt. stalen schepen, onder andere van de Linssen-werf in Maasbracht, buitengewoon populair bij gezinnen en uitstekend geschikt om op de grachten te varen, zijn echte blikvangers. Bij de grote series fabrikanten Jeanneau, Bénéteau, Bavaria, Sealine en Greenline zal een breed scala aan jachten en cruisers de bezoekers verrukken.

Hal 3 ligt op steenworp afstand: voor nieuwkomers in de motorsport is dit een aanrader. Hier vindt u informatie over het varen zonder vaarbewijs. Bovendien biedt het brede assortiment opblaasbare en lichte GVK-beginnersboten een hoog informatieniveau en objectieve vergelijkingsmogelijkheden voor elke nieuwe bootprospect.

Onze weg leidt ons verder naar Hal 4, waar we meteen de meer ongewone modellen opmerken. Fun- en speedboten laten duidelijk de actie en funfactor van varen zien. Hal 4 is ook de hotspot voor boten met innovatieve aandrijvingen. Bovenal zullen de Scandinavische pioniers, bijvoorbeeld X-Shore, zich hier presenteren met zeer interessante nieuwe bootprojecten.

De laars “Walk of Fame” leidt ons verder naar Hal 5, waar sinds 2020 de Superboats liggen afgemeerd. Exclusieve tenders en schaduwboten laten de harten van de fans sneller kloppen.

Nu moeten we een korte omweg maken naar het noorden van het beursterrein en glijden in een Hawaiiaans-achtige surfwereld. In hal 8b worden we begroet door een groot zwembad van 65 meter lang, de staande golf “THE WAVE” met golven tot 1.50 hoog en de winkels met de coolste boards en outfits ter plaatse. En natuurlijk zijn we hier met de laatste trends, zoals wingfoiling, want zoals altijd zet boot ook de norm voor hippe watersporten. Hier chillen surfers en kijken uit naar negen dagen vol uitdagingen, ervaringen en feesten.

Na de excursie in de wereld van kunst en surfen, gaat onze tour verder naar de gebieden van bootaccessoires en -uitrusting. Hal 9 en 10 zijn een waar technologisch wonder. Van klassieke tot elektrische en hybride motoren, er is hier voor elke specialist iets in bijna alle maten en klassen. Deskundig advies staat hierbij hoog in het vaandel, ondersteund door een uitgebreid informatieprogramma op het podium van het nieuwe “blauwe innovatiedok”, beter bekend als bid. Partners zoals de World Tourism Organization, Torqeedo en de European Boating Industry Association staan ​​voor competentie en knowhow.

Op 16 januari 2022 zal de officiële start van boot Düsseldorf worden gegeven bij het blauwe innovatiedok.

Onze weg leidt ons rechtstreeks naar duikhallen 11 en 12, waar het kleurrijk en levendig is. Duurzaamheid is de troef bij de “love your ocean” stand op het gebied van mariene bescherming. Fans van onderwaterfotografie en -films komen aan hun trekken in het Water Pixel-podium en worden beloond met waardevolle tips van experts. Wie gewoon wil shoppen, kan dat op zijn gemak doen in hal 11. Hier zijn er geweldige mogelijkheden om zich van top tot teen in maritieme outfits te kleden. Het middelpunt van de levendige duikscene is hal 12, waar de nieuwe duiktoren schittert – vier meter hoog en acht meter in diameter, het is een wonder van acrylglas en een paar stalen stutten. Het garandeert de kijker een unieke 360 ​​graden ervaring. Naast de deur zijn de “wereldwijde spelers” van de internationale duikindustrie. Aqualong, Mares, Cressi en de Padi-instructeurs doen natuurlijk mee. En alle fantastische, populaire en exotische duikbestemmingen zullen er ook weer zijn in hal 12 om zich aan hun fans voor te stellen. Advies, testen en proefduiken zijn de hoogtepunten van Hal 12.

Zin in een vakantie op of aan het water? Hal 13 en 14 hebben als thema “bestemming aan zee” – oftewel actieve vakanties aan zee of op binnenwateren. Wat een paar jaar geleden slechts een van de vele trends was, is nu de vakantiehit. Mensen houden van hun sportieve vakantie aan het water. Ondertussen slaan alle soorten vakanties de handen ineen. Niets is meer exclusief aan één type vakantie gebonden. Een weekje “all-inclusive” hotelvakantie met SUP, kanoën of surfen en daarna het water verkennen op een charterboot is helemaal hot. Ook de combinatie van caravaning en watersport is populairder dan ooit. Gewoon met de camper het water op en het nieuwe wingsurfboard uitproberen is voor veel mensen een ongelooflijk vrij vakantiegevoel.

Ook de veelgeprezen nieuwkomers in de zeilbootbouw, zoals Bente, maken van de gelegenheid gebruik om zichzelf voor het nieuwe seizoen opnieuw aan te bevelen. Bewonderenswaardige schoonheden worden gepresenteerd door de fabrikanten van grote zeilboten, Nautor’s Swan, Oyster of CNB. Ook goed vertegenwoordigd zijn de multihulls die populair zijn bij beginners. Gemakkelijk te besturen, met een rustige ligging in het water en veel leefruimte, ze lijken op drijvende vakantiehuizen en zijn ideaal voor uitstapjes met het hele gezin.

En daarmee sluiten we onze eerste tour van boot Düsseldorf 2022 af. We hebben hier nog steeds zeer motiverende woorden van enkele van onze exposanten die erg blij zijn om eindelijk in 2022 terug te kunnen keren naar Düsseldorf.

—————————————————

Over boot Düsseldorf

boot Düsseldorf is de grootste boten- en watersportbeurs ter wereld en elk jaar in januari het ontmoetingspunt voor de hele branche. De exposanten presenteren hun interessante innovaties, aantrekkelijke nieuwe ontwikkelingen en maritiem materieel. De volgende boot vindt plaats in Düsseldorf van 22 t/m 30 januari 2022. De negendaagse beurs met 220.000 vierkante meter in 17 verschillende hallen zal de internationale markt huisvesten en een spannend inzicht geven in de hele wereld van de watersport. Er is hier voor elk wat wils. De focus ligt op boten en jachten, motoren en motortechnologie, uitrusting en accessoires, diensten, kano’s, kajaks, kitesurfen, roeien, duiken, surfen, wakeboarden, windsurfen, SUP, vissen, maritieme kunst, jachthavens, watersportfaciliteiten, bestemming kust en charteren.

—————————————————Tijdens de persvoorstelling kwamen ook nog andere sprekers aan het woord. Lees <hier> het relaas.