ma. nov 29th, 2021

Een duikparadijs in Dubai is de laatste recordbrekende attractie: met een diepte tot 60 meter is het zelf viermaal groter dat andere grote duiktanks in de wereld.

Dit indoorbad is gevuld met 14 millioen liter vers water wat overeenkomt met de inhoud van zes Olympische zwembaden. Het heeft vijf jaar geduurd om het te bouwen en het vullen ervan heeft 30 dagen geduurd. Het bad is 15 m breed en 30 m lang.

En het is niet zomaar een gewone duiktank. Het geheel is opgevat als een gezonken stad en men heeft verschillende duiken nodig om het geheel te kunnen verkennen. Zo kan men een bar/restaurant gaan tafelen of rustig in een zetel naar een televisietoestel kijken. En boeken zijn in een bibliotheek terug te vinden. Even wat bijtrappen op een hometrainer kan ook…

© Deep Dive Dubai

Tijdens het duiken wordt men begeleid door professioneel personeel en ook monitors volgen alle bewegingen. Het water circuleert door filters minstens om de zes uur om alzo een hoge veiligheid en hygiëne te kunnen waarborgen. Het water heeft ook een constante temperatuur van 30 graden.

Ook niet duikers kunnen meegenieten van al dit fenomineels: door vensters en ook op schermen kan men alles volgen.
56 camera’s monitoren permanent alle kamers. Het geheel heeft ook nog eens 600 werknemers in dienst.

© foto’s uit voorstellingsfilm van Deep Dive Dubai.