– 22 SEPTEMBER 2022 –

Yamaha Motor Europe sluit een nieuwe vijfjarige overeenkomst met de vermaarde Italiaanse botenbouwer Salpa Nautica voor de levering van buitenboordmotoren op de open-botenmarkt.

Yamaha Motor Europe is sinds jaar en dag leider op de mondiale maritieme markt en ontwikkelt hoogwaardige motoren en geïntegreerde systemen die uitgerust zijn met de nieuwste toptechnologie. Yamaha Motor heeft een reputatie verworven als leverancier van uitstekende buitenboordmotoren aan een internationale klantenkring voor de aandrijving van grote cruisers tot kleine tenders. In de afgelopen jaren heeft het merk zwaar geïnvesteerd in elektronica om de klant een one-stop-shop te kunnen bieden voor geavanceerde en volledige oplossingen met maritieme voortstuwings-, besturings- en controlesystemen.

Yamaha Motor Europe zal samenwerken met de scheepswerf Salpa Nautica en wil daarmee zijn positie bevestigen als leider in vaaroplossingen op de markt voor open boten. In het kader van dit partnership zal Yamaha Motor Europe de komende vijf jaar buitenboordmotoren leveren aan Salpa Nautica voor een aantal populaire boten van de scheepswerf. Yamaha zal technici van deze volledige botenbouwer een opleiding geven om zijn motoren perfect te kunnen installeren en het beschikbare vermogen te optimaliseren. De klanten zullen de integratie en de samenhang van deze systemen bijzonder waarderen.

Italiaans erfgoed, voortgestuwd door een familiemerk

Het merk Salpa Nautica werd in 1984 opgericht door het echtpaar Antonio en Enza Pane van Napolitaanse afkomst. Deze scheepswerf paste de plaatselijke ambachtelijke bootbouwtraditie op een grotere schaal toe in een fabriek op de hellingen van de Vesuvius en een hoofdkantoor in Napels. De eerste schepen die door Salpa Nautica werden gebouwd, waren kleine open boten met een buitenboordmotor. Yamaha was dus een evidente dealer voor de werf omdat de Yamaha motoren toen al toonaangevend waren op de markt.

Elk Salpa model wordt ontworpen, vervaardigd en uitgerust in de eigen fabriek zonder compromissen of uitbestedingen. Deze echt onafhankelijke botenbouwer die snel dynamische initiatieven kan nemen, staat dus borg voor de zuiverste interpretatie van het regionale erfgoed.

Dertig jaar na de oprichting van het bedrijf en acht jaar na de introductie op de RIB-markt heeft Salpa Nautica steeds meer geïnnoveerd op het gebied van de populaire RIB- en open-bootrompen. Dit heeft een sterk stijgende productie en omzet opgeleverd. Vandaag vormen RIB’s een onbetwistbaar belangrijk marktsegment met een brede, internationale klantenkring.

Vanaf het prille begin was de vooruitziende botenbouwer vastbesloten om langdurige relaties op te bouwen met premium partners om een solide reputatie te garanderen en problemen met slechte prestaties of sporadische betrouwbaarheid te voorkomen.

Vandaag tekent Salpa Nautica een nieuwe overeenkomst waarin vastgelegd wordt dat Yamaha Motor Europe de enige leverancier wordt van buitenboordmotoren voor Salpa’s reeks open boten, met onder meer de indrukwekkende nieuwe Avantgarde 35 en RIB’s, variërend van 42 tot 18 voet en van 850 tot 40 pk. Het betreft hier de XTO 425 pk V8- en V6-buitenboordmotoren in het Premium segment, een breed gamma van het High-Power segment (200 pk – 90 pk) en de 40 pk Supreme, met alle mogelijkheden om te voldoen aan de unieke behoeften van elk model.

Volledige systemen onder één merk bieden nieuwe voordelen

Yamaha Motor heeft onlangs zijn nieuwste V6 300/250/225 pk-motoren gelanceerd die een nog soepeler en meer gecontroleerd stuurgedrag bieden voor grote vaartuigen met één of meerdere buitenboordmotoren. Er is nu immers een digitale elektrische besturing (DES/Digital Electric Steering) beschikbaar voor motoren in het Premium en High-Power segment, van de XTO 425 pk V8 tot de 150 pk buitenboordmotoren. DES zorgt voor een minimale stuurfeedback. Dit levert waarschijnlijk de meeste voordelen op bij grotere cruisers met krachtige buitenboordmotoren, een essentieel segment voor Salpa Nautica.

Dankzij de positionering van Yamaha Motor als leverancier van volledig geïntegreerde vaarsystemen kunnen onze klanten nu genieten van een naadloze ervaring. De innovatieve technologieën van Yamaha Motor omvatten immers alle elementen van deze systemen, van het roer tot de motor en diverse meters. En alle elementen werken harmonisch samen om ongeëvenaarde niveaus van ergonomie en controle te bieden op het water. De klanten genieten van de uitzonderlijke kwaliteit van het Helm Master EX besturingssysteem, met onder meer joystickbediening, multifunctionele kleurenmeters, Steer-By-Wire en Autopilot. De exclusieve TotalTilt™-functie van Yamaha zorgt ervoor dat de motor met één druk op de knop volledig omhoog kantelt. Dit garandeert een stressvrije ervaring na het aanmeren in het dok. Dankzij de combinatie met de éénpuntsspoeling van zoetwatermotoren voor vaartuigen met meerdere motoren, kunnen kapiteins van de V6-reeksen van Yamaha nu echt genieten van hun vrije tijd omdat ze zeker weten dat hun buitenboordmotoren perfect worden onderhouden.

Een legendarische Italiaanse zeevaardersziel, aangedreven door geavanceerde moderne motoren

De naadloze integratie aan boord en de ruimere keuze van opties, van volledig aanpasbare optuiging tot kleurcoördinatie tussen de vaarsystemen en de andere elementen van het vaartuig, zijn enkele van de belangrijkste voordelen van deze samenwerking voor onze klanten.

Antonio Pane, Managing Director van Salpa Nautica, legt uit: “Deze nieuwe overeenkomst is op zich natuurlijk interessant, maar het is ook gewoon de bevestiging van onze meest recente samenwerking. Het is vooral de voortzetting van een decennialang partnership dat ontelbare voordelen heeft opgeleverd voor onze stakeholders en voor onze klanten. Reputatie is belangrijk in onze bedrijfstak, en voor ons, als vertegenwoordigers van de Napolitaanse scheepsbouwtraditie, is het ook een persoonlijke zaak. Daarom willen we altijd boten leveren met oplossingen van de meest betrouwbare en vertrouwde merken. En daarom werken we samen met Yamaha voor de aandrijving en besturing van onze boten. En als de duur van onze samenwerking een argument kan zijn, is onze lange succesvolle geschiedenis een doorslaggevende factor!”

Deze samenwerking garandeert de klant ook betere prestaties. Tijdens de ontwerpfase wordt tussen de partijen een enorme schat aan kennis gedeeld. Werkzaamheden zoals uitgebreide proptesten die de algehele prestatie van het voltooide vaartuig superieur maken en zullen de klant in staat stellen het vaartuig perfect af te stemmen op hun eisen.

Yamaha geeft de technici van de botenbouwer een speciale opleiding om de motor perfect te kunnen installeren. Elk element wordt geoptimaliseerd om een zo goed mogelijke vaarervaring te garanderen. De voordelen van het partnership gelden ook na de levering van de boot. Een toonaangevende aftersales-ondersteuning zorgt voor de wereldwijde impact van een verenigd partnership.

Yamaha Motor ziet in Salpa Nautica een medereiziger, niet alleen omdat we samen al een lange weg hebben afgelegd, maar ook uit respect voor een merk met een dergelijk erfgoed en reputatie, dat voldoet aan de strenge normen die wij zelf hanteren en dat deze normen soms zelfs overtreft. De aankondiging van vandaag vormt het begin van de volgende etappe van het traject dat we samen volgen, waarbij Yamaha Motor Europe de Napolitaanse scheepswerf de beste technologie zal leveren op het gebied van maritieme voortstuwingssystemen, zoals Helm Master EX bediening en de Premium reeks van buitenboordmotoren. “De klanten die kiezen voor Salpa Nautica boten met een Yamaha aandrijving, wacht een verrassing,“, aldus Fabrice Lacoume, Marine Director bij Yamaha Motor Europe.

Yamaha Motor Europe en Salpa Nautica hebben veel gemeen, onder meer een gedeelde passie om elke klantervaring aangenaam en intuïtief te maken. De reputatie van Yamaha op het gebied van kwaliteit en prestaties sluit perfect aan bij Salpa’s topontwerpen en zal hun engagement verder ondersteunen om de loyaliteit en het vertrouwen van hun klanten te behouden voor de komende generaties.

Een toonaangevende rol spelen in het streven naar een betere vaarervaring op een groeiende markt

Het partnership van Yamaha Motor Europe en Salpa Nautica is een nieuwe maatstaf voor de groeiende belangstelling voor grote boten met buitenboordmotoren. De lagere onderhoudskosten en de soepelere en stillere prestaties hebben indruk gemaakt op een steeds bredere groep van booteigenaars, vooral omdat de technologie het gebruiksgemak blijft verbeteren door een naadloze integratie. Yamaha Motor biedt zijn klanten meer dan alleen een uitgebreide reeks van oplossingen voor buitenboordmotoren. Het merk met de drie stemvorken breidt zijn portfolio van wereldberoemde bootpartnerships voortdurend uit, om alle soorten en stijlen van vaartuigen de beste ervaring te kunnen bieden dankzij een deskundige installatie.

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117