– Visionaire revolutie in de 50-voet klasse –

Greifswald, 2 september 2022 – update 5 oktober 2023 –

Met zijn nieuwe Hanse 510 lanceert Hanse het tweede model in zijn revolutionaire nieuwe reeks dat een radicaal innovatief ontwerp combineert met de essentiële Hanse-waarden: snel cruisen en gemakkelijk zeilen . De Hanse 510 beleeft zijn wereldpremière op de Barcelona Boat Show (12-16 oktober 2022).

De nieuwe Hanse 510 is het nieuwste resultaat van Hanse’s samenwerking met de jachtontwerpers van Berret-Racoupeau. Met het ongeëvenaarde volume van het jacht in de klasse van 50 voet opent het een geheel nieuwe dimensie. Tegelijkertijd zorgt het geoptimaliseerde rompontwerp met chines aan de boeg en aan de achterkant voor een slanke waterlijn, waardoor de compromisloze prestaties en het gemakkelijke zeilen typisch voor Hanse worden gegarandeerd. De innovatieve Hanse 510 is uitgerust met de grootste en meest praktische rubberbootgarage in zijn klasse, gemaakt voor het vasthouden van een opgeblazen rubberboot tot 2,7 meter. En het optionele, nieuw ontwikkelde Hanse Smart Tender System garandeert ongekend gemak bij het te water laten van de bijboot. Het is niet meer moeite dan een auto uit de garage rijden.

Gemak en stijl domineren het stijlvolle interieur van het jacht. Op dit geavanceerde jacht is zelfs de bemanningshut veel meer dan een slaapruimte: het is een kamer om te verblijven. Met zijn enorme verscheidenheid aan opties kan de nieuwe Hanse 510 worden aangepast om aan de dromen en behoeften van bijna elke eigenaar te voldoen.

Hanjo Runde, CEO van HanseYachts: “De verwachtingen waren hooggespannen na de buitengewoon succesvolle Hanse 460, die is uitgeroepen tot Europees Jacht van het Jaar. De nieuwe Hanse 510 is de logische en consequente doorontwikkeling van het nieuwe concept. Met haar indrukwekkende volume , enorm dynamische lijnen en talloze opties, ze herdefinieert de 50ft klasse. Het is een makkelijk te zeilen en enorm ruim privé toevluchtsoord.

OVERZICHT

Romp: Het hydrodynamische ontwerp met een slanke waterlijn zorgt voor een hoge rompsnelheid. De ruggegraten voor en achter zorgen voor een brede romp en dus maximale binnenruimte. De omgekeerde, golfdoorborende boeg maakt het jacht minder hellend bij harde wind, terwijl de uitgesproken boegknuppels houden het voordek zo droog mogelijk.

Dek: De uitgekiende stuurstand geeft volledige controle over de Hanse 510 in elke situatie. Alle informatie komt hier samen en alle lijnen en de elektrische lieren aan bakboord kunnen vanaf hier bediend worden. De optionele hardtop, die de hele cockpit inclusief de stuurposities overschaduwt, past perfect bij het dynamische silhouet van de boot. Hij is verkrijgbaar in meerdere kleuren, zorgt voor mooie verlichting en kan worden voorzien van zonnepanelen. Het past perfect bij het silhouet van de grote boot van het jacht. Een vaste voorruit is een extra of losse optie.

De nieuwe bijbootgarage kan een bijboot tot 2,7 m (8,8 ft) vasthouden zonder deze te laten leeglopen. In combinatie met de optionele automatische comforttrap en het nieuw ontwikkelde Hanse Smart Tender System kan één bemanningslid de bijboot inclusief motor in enkele minuten veilig en comfortabel water geven.

Een andere noviteit aan de Hanse 510 is de eenvoudig te openen reddingsvlot opbergruimte in de kuip, recht voor de loopbrug, perfect toegankelijk en met plaats voor de gebruikelijke 8-persoons reddingsvlotcontainers.

Een optionele wetbar met barbecue en gootsteen met mengtab, scharnierend aan de achtersteven voor ideale toegang, maximaliseert luxe, ontspannen levensstijl en gemak zonder de zeer royale ruimte van de cockpit te verliezen.

Tuigage: Royale zeiloppervlakken van 128 m2/1.377 ft2 upwind en 255 m2/2.744 ft2 downwind onderstrepen op indrukwekkende wijze het enorme prestatiepotentieel van de Hanse 510. De standaard boegspriet met zijn geïntegreerde ankerarm dient als een voorwaarts overstagpunt voor voorzeil en gennaker en kan neem een ​​tweede voorstag voor genua of reacher. Optionele elektrische furlers voor grootzeilen en voorzeilen evenals elektrische lieren maken net zo goed deel uit van Hanse’s typische eenvoudige bediening als de verplichte zelfkerende fok. Daarnaast kan de Hanse 510 worden uitgerust met een 105% jib en een 145% reacher van Quantum.

Interieur: De intelligente plaatsing van 14 opengaande luiken en acht opengaande ramen en patrijspoorten zorgen voor maximale lichtinval en ventilatie benedendeks

Meer dan 100 lay-outcombinaties geven klanten alle mogelijkheid om hun Hanse 510 naar hun behoeften te configureren. Of het nu gaat om een ​​eigenaarsjacht met de grootste mastercabine in zijn klasse, inclusief ensuite badkamer en twee comfortabele achterkajuiten; of als charterjacht met 10 slaapplaatsen en drie badkamers en een extra schippershut – alles is mogelijk. Ook de kombuis kan volledig worden aangepast aan de wensen van de klant. Naast diverse koel- en vriesmogelijkheden is er in de langs- of U-pantry ruimte voor een wijnkoeler, vaatwasser en een driepits gasfornuis met oven, te personaliseren met diverse kleuren en oppervlaktematerialen. Een ander optioneel hoogtepunt is het volledig uitgeruste navigatiegedeelte met naar voren gerichte stoel en een ongewoon grote salontafel.

De uitgebreide optielijst, variërend van een wasmachine in de bijkeuken tot flatscreens in de mastercabine en salon, wordt bekroond door het Flagship Package, met onder meer exclusieve stoffen en materialen en een verborgen bar achter de neerklapbare rugleuning in de salon.

Aanbevolen verkoopprijs (basisversie): EUR 449.900 (excl. btw)

https://www.hanseyachtsag.com/hanse/gb/yacht-configurator/


05/10/2023

Hanse 510 shortlisted for Top 10 Best Boats 2024

Greifswald, 5 October 2023: The Hanse 510 has been shortlisted for Sail magazine’s annual selection of the ten best boats. Each year, the American magazine awards the ten most outstanding new sailing yachts. Sail’s final Top 10 will be announced in early 2024.

The Hanse 510 combines radically innovative design and impressive volume with the essential Hanse values: fast cruising and easy sailing.

She is equipped with the largest and most practical dinghy garage in its class, made for holding an inflated dinghy of up to 2.7 metres. With her enormous variety of options, the new Hanse 510 can be customised to fulfil almost every owner’s dreams and needs.

The first model of the revolutionary new range from Hanse’s collaboration with Berret-Racoupeau, the Hanse 460, entered Sail’s Top 10 in 2023, after already having been honoured as European Yacht of the Year and winning the British Yachting Award.