– 12 & 13 maart 2022 – Galgenweel – Antwerpen – https://www.sustainability-cup.com/

Voor de eenheidsklassen Snipe (2-zitter) en Finn (1-zitter) is maart het moment om het competitieseizoen in België te starten. 26 Snipe- en 20 Finnboten nemen zaterdag 12 maart de start in de Antwerp Sustainability Cup. Er worden vier manches voorzien over de weekenddagen. Men verwacht kampioenen en de beste zeilers in deze boten, waarvan de populariteit groeit.

Deze cup, de uitloper van de Antwerp Snipe cup, brengt de twee klassen samen die een groei kennen in deelnemers en vloten. De tweezitter Snipe, die met een gendergemixte crew kan worden gevaren, krijgt 26 boten aan de start. De Finn, de voormalige Olympische eenzitter heren, zal 20 starters kennen.

Beste zeilers in populaire zeilbootklassen

Het puik van beide klassen gaat voor de cup strijden. Er zijn ook deelnemers uit Spanje, Duitsland Polen en Nederland.

Uitkijken in de Finn naar huidig Belgische Kampioen Sigurd Vergauwe, bronzen WK-Grand Grand Master en ex-olympisch zeiler Philip Willems en de voorzitter van de Nederlandse Finn-klasse Chris Frijdal. De hernieuwde populariteit van de Finn-klasse is ook te danken aan de open competitie voor alle leeftijdsklassen, maar met een aparte rangschikking: regulier, Master, Grand Master Grand Grand Master enz. Net als de gemixte genders op de Snipe maakt dit geeft dit de uitdaging in het wedstrijdzeilen een extra duw. 

Galgenweel, zeilstadion van Antwerpen

Het parcours beslaat het hele oppervlak van het Galgenweel, waardoor de wedstrijden, en zeker de spannendste momenten aan de te ronden boeien, goed te volgen zijn vanop de wal. Het parcours en de manches worden bepaald in functie van de windcondities, die dag. Zondag 13 maart staan er ook vier manches op het programma.

De samenwerking met diverse Antwerpse watersportverenigingen en de eenheidsklassen draagt de organisatie: RYCB met haar Race & Rescueteam voor de organisatie en het verloop van de wedstrijden, SRNA voor onthaal en catering aan het Galgenweel, KLYC voor het dinner na de wedstrijd op zaterdag.

De Antwerp Sustainability Cup wordt ondersteund door BE Networks dat duurzame IT-oplossingen in de bedrijfswereld realiseert.
Het bedrijf -dat de wereld bedient vanuit drie bases in Europa en Asië- herkent sterk zich in de zeilsport. De gebruik van wind als energiebron, de veelzijdigheid van de zeilen de mannen en vrouwen, de mentale kracht en focus, het flexibele en duurzame projectmanagement zijn maar enkele van de gelijklopende karaktetrekken.

Meer over BE Networks

foto’s © Antwerp Systeinability Cup