ONZK 2021 – Decathlon Oostende-Ramsgate geannuleerd

Ook het Open Noordzee Kampioenschap ontsnapt niet aan de Coronamaatregelen.
 
Na de annulatie van de twee eerste regatta’s in Nieuwpoort van de Open Noordzee Kampioenschap kalender, eerder deze maand, ziet de organisatie zich ook verplicht om de 12 uur van Oostende van 13 mei af te blazen.
De overheid zal op 8 mei nieuwe protocollen bekend maken. Zelfs als het licht op groen gaat voor sportwedstrijden en/of events zoals een zeilrace, is het te kort dag om een lange afstandsrace op de Noordzee te organiseren die vijf dagen later zou starten. Er zijn nochtans diverse bemanningscombinaties met voldoende veiligheid mogelijk: double handed sailing, bemanningen gevormd uit een bestaande bubbel, afstand houden aan dek enz. Maar toch, better safe than sorry.

Normaliter zou de klassieker de ‘Decathlon Dover Strait Race’ worden gevaren in dit lange Hemelvaartweekend: Oostende – Ramsgate en terug. De langste en meest uitdagende race van de ONZK kalender. Om voor de hand liggende redenen werd uitgekeken naar een alternatief: Oostende – Duinkerke en terug. Toen ook dit traject omwille van de Coronasituatie in Noord Frankrijk onhaalbaar zou zijn, kwam plan C op tafel: een 12 uur durende lange afstandsrace voor de Belgische kust Oostende – Oostende.
 
Zowel zeilers als organisatoren hopen dus op voldoende versoepelingen om op 26 juni de Schelderegatta te kunnen organiseren. Deze race start in Hansweert (Zeeland / Nederland) en finisht voor de Rede in Antwerpen. De wedstrijd gaat door in Cruiser Rating – vraag tijdig je meetbrief aan! 

Ontdek alvast de nieuwe IRC Guide 2021 
Certificaten kunnen al aangevraagd worden. 

Meer weten over meetbrieven 

zaterdag 26 juni 2021 – Hansweert-Antwerpen