BOEK VENDEE GLOBE 2020-2021

– La Roche-sur-Yon, 22/04/2021 –

Uitgave van het officiële boek over de editie 2020-2021 van de Vendée Globe!

In de herfst van 2020 vertrokken zes vrouwen en zevenentwintig mannen om de oceanen te trotseren vanuit Les Sables d’Olonne, tijdens een Franse lockdown.

De 9e Vendée Globe, gebaseerd op de simpele belofte om zeilers te zien confronteren met de meest wrede natuur, is een soap geworden, gevolgd door miljoenen nieuwsgierige mensen die hunkeren naar avontuur en de horizon.

Manoeuvres, studies van weerinformatie, snelle reparaties, twijfels … Tijdens de meest onzekere editie in de geschiedenis, gekenmerkt door een epische redding – Kevin Escoffier door Jean Le Cam – en rommelige wendingen, liet de offshore-races zich toch van zijn beste kant zien.

https://prmediazone.s3.amazonaws.com/original/m27581_2escoffier.jpg

Herbeleef dankzij de geheimen van de schippers, hun foto’s en hun getuigenissen de beroemdste reis rond de wereld door degenen die het van binnenuit hebben meegemaakt!

Antoine Grenapin is freelance journalist en auteur van boeken over zeilen. Hij schreef met name mee aan Vendée Globe: les aventuriers du Grand Sud en L’épopée transatlantique: multihulls onder invloed van Rhum (Hugo Image). Nadat hij de afgelopen jaren de meeste offshore races had beschreven, maakte hij deel uit van het redactieteam van Vendée Globe 2020.

https://prmediazone.s3.amazonaws.com/original/m27579_3arrivee.jpg