• DEC 2020 – nieuwe trimaran – toegankelijk en veilig –

De Tricat-scheepswerf stelt een nieuwe model voor: de Tricat 6.90.

Met deze nieuwe boot bevestigt de vouwtrimaranspecialist zijn wens om het gebruik van multihulls voor alle zeevarenden te democratiseren met een model waarbij toegankelijkheid het sleutelwoord is. Er zijn 3 versies ontworpen om zich aan te passen aan 3 programma’s:

Een lage prijs vaarklaar

De standaardversie biedt toegang tot de trimaran tegen gecontroleerde kosten. Met deze versie die bedoeld is voor dagzeilen, herontdek je de sensaties van het zeilen met een rubberboot en geniet je van lange, leuke tuigage op 3 rompen! Voor deze gestroomlijnde versie die volledig in infusie is gebouwd, concentreerde de werf zijn ontwikkelingsinspanningen op praktisch gebruik: horizontaal vouwsysteem in 1 minuut, snelle en veilige demontage nog eenvoudiger dan een sportcatamaran, verwijdering van de balk van luisteren naar een vrije cockpit, …

Een familieprogramma

De Tricat 6.90 is speciaal ontworpen voor gezinsgebruik. De Family-versie biedt vier slaapplaatsen aan boord om navigatie te combineren met het plezier van comfort.

Met de eenvoudige vaareigenschappen die de trimaran biedt, onderdak als de omstandigheden zwaar zijn en geen spray dankzij het grote vrijboorden, en geluk voor kinderen die zich goed beschermd voelen op zee!
Dankzij het grote bewoonbaarheidsvolume en de gemakkelijke instap is het interieur gemakkelijk toegankelijk en aangenaam zowel tijdens het varen als ten anker; ideaal om beschutting te bieden tegen de regen of de zon.

Het brede en onbelemmerde voordek en de trampolines zorgen voor een aangename ontspanningsruimte en de geringe diepgang belooft een gemakkelijke toegang tot het strand, zelfs voor de kleintjes!

En om de kleine golven op zee te kunnen beheersen, is aan alles gedacht zodat de manoeuvres alleen door de stuurman kunnen worden gedaan: terugbrengen van de schoten naar de lier, geïntegreerde en beschermde piloot (optioneel), …

Met de hulpkeuken en de nomadische elektrische kit, alles is gepland om de trossen los te gooien en te genieten van een probleemloos gezinsuitje.

Een cruise-versie

Tricat biedt ook een premium-versie van dit model voor iedereen die wil genieten van de geneugten van de trimaran zonder in te boeten aan comfort. Dikkere matras en extra stapelbed voor een zeer breed volwassen bed, draaibare tafel voor gebruik binnen en buiten, grote houten legplanken zeer gemakkelijk toegankelijk en ideaal voor het opbergen van alle persoonlijke accessoires, netten vooraan voor veilige toegang tot het voordek, compleet elektrisch systeem voor een aantal dagen voor anker, openend paneel in de voorkajuit voor goede ventilatie en maximale lichtinval, alle elementen om volop te genieten.

Het DNA van het merk Tricat is verankerd in dit nieuwe model: prestaties, betrouwbaarheid, zeewaardigheid en 100% Bretonse fabricage dragen bij aan de sterke punten van deze trimaran.

En voor de meest enthousiaste fijnafstellingen is een sportpakket compatibel met alle versies.

Chantier naval TRICAT
3, rue rené Descartes
ZI Tréhuinec, 56 890 Plescop
www.trimaran-tricat.com

KARAKTERISTIEKEN TRICAT 6.90

Standaardprijs met grootzeil en fok: 52.500 EUR
Architekt: Antoine HOUDET en Jack MICHAL
Werf: TRICAT

Constructie: infusie polyester
Land: Franrkijk
Plooisysteem vlotters: draaiend naar achter
Mogelijkheid om op het water dicht te plooien

Lengte: 6.90 m – opgeplooid 7.60 m
Breedte: 4.60 m – opgeplooid 2.45
Gewicht leeg: 720 kg
Diepgang: 0.30 m / 1.20 m
Motor outboard 3.5 à 6 PK
Vier slaapplaatsen
Categorie C5/C6
Onzinkbaar en transporteerbaar

Grootzeil: Standaard 19m² / Sport 22 m²
Fok: Standaard 9.7 m² / Sport 10.8 m²
Gennaker: 24 m²
Spinnaker: 34 m²