VENDEE GLOBE

– KEVIN ESCOFFIER AAN BOORD VAN FREGAT NIVÔSE –

06/12/2020 – Les Sables D’Olonne –
foto’s © Vendée Globe ex video Jean Le Cam
en Marine Nationale (FRA) –

Rond 02.10 uur UTC op een locatie in de Zuid-Indische Oceaan, zo’n 360 mijl ten noorden van de afgelegen Crozet-archipel, werd Kevin Escoffier (PRB) met succes overgebracht van Jean Le Cam’s IMOCA naar de Nivôse, een fregat van de Franse marine.

Escoffier werd afgelopen maandag dramatisch gered door collega Vendée Globe-concurrent Jean Le Cam nadat zijn IMOCA PRB in tweeën brak door een grote golf. De 35-jarige schipper uit Saint-Malo had 11 en een half uur rondgedreven in een reddingsvlot voordat hij werd opgepikt door de 61-jarige vijfvoudig Vendée Globe-veteraan Le Cam.

De evacuatie van Escoffier – via een Nivôse – verliep goed, ondanks de ruwe zee met hoge golven.

En dus heeft Jean Le Cam zijn race in solo-modus hervat. In een bericht aan de Vendée Globe Race Direction schreef Frédéric Barbe, de kapitein van de Nivôse: “Kevin is in topvorm, hij gaat genieten van een warme douche. We gaan richting Réunion. Het is het begin van een mooie dag.

Nivôse is een fregat uit de Floréal-klasse met 84 bemanningsleden aan boord en met belangrijkste missies de bewaking van maritieme gebieden onder Franse soevereiniteit in de Indische Oceaan (Réunion, Mayotte, de Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden ) en de strijd tegen illegale activiteiten op zee. Het fregat is gestationeerd in Port-des-Galets, aan de westkust van het eiland Réunion, Nivôse is 93,5 meter lang, 14 meter breed en heeft een waterverplaatsing van 2.600 ton.