G-SPORT VLAANDEREN

Fusie naar één organisatie voor alle G-sporters

De twee grootste organisaties voor sporters met een beperking in Vlaanderen, Parantee-Psylos en G-sport Vlaanderen, zullen tegen 1 januari 2022 fusioneren. Dat kondigde minister van Sport Ben Weyts vorige week aan.

“Eén plus één zal in dit geval meer dan twee zijn. De fusieorganisatie zal een groter bereik hebben, zodat we nog meer kunnen inzetten op de Vlamingen met een beperking, kwetsbaarheid of een chronische aandoening die vandaag nog niet aan sport kunnen doen.”, aldus de minister.

Zowel wijzelf als onze collega’s van Parantee-Psylos kijken uit naar de fusie: “Door onze krachten te bundelen, zetten we een grote stap voorwaarts. De grote winnaar van deze fusie worden de mensen met een beperking of kwetsbaarheid in Vlaanderen. Samen kunnen we voor hen meer sportieve kansen creëren.”

NO SWEAT, NO GLORY

…maar ook: No Help, No Glory! Dit campagnebeeld was de voorbije weken te zien op onze sociale media en in advertenties met een krachtige oproep om onze crowdfundingprojecten te steunen. 

De campagne krijgt ook steun van bekende sporters, want niemand minder dan Louis Croenen, Stijn Steels, Patrick Goots, Alison Van Uytvanck, Greet Minnen en Erwin Vervecken doen een oproep om mee dromen waar te maken. Volg de filmpjes komende weken op onze Facebook, Instagram of LinkedIn 👀

G-ever in de kijker: Idemasport

Dankzij onze sponsors kan de crowdfunding worden gerealiseerd en komt het aangepaste sportmateriaal er. Idemasport, leverancier van sportmateriaal, spellen én een gamma voor G-sporters, is al enkele jaren trouwe G-ever.

Aan het woord is Bernard Daalderop van Idemasport: “Je moet op elk niveau de mogelijkheid hebben te sporten én daar plezier in te hebben – ook G-sporters. Daar doen we het voor.” 

Warme oproep
G-sport Vlaanderen doet een oproep om in je ruime omgeving mensen met een beperking uit hun sociaal isolement te halen door samen met hen te sporten of bewegen. Hierover bracht VRT NWS vandaag een item uit: G-sporters in tijden van corona.Lees hier meer

Georganiseerde initiatieven
Enthousiast om samen met een G-sporter te bewegen maar geen idee hoe te beginnen? Kijk dan eens naar deze initiatieven:
Facebookgroep Non-Stop voor G-sport
Give a day
De Genereuzen
Circuit Sortie
KVG Buddy
Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk
De Warmste Week

Kadotip 🎁 Inspiratie nodig voor een decemberkado? In het ruime assortiment van onze G-ever Idemasport vind je originele en leuke spelletjes en sporten voor thuis en buiten. Iets om jong en oud te plezieren! Je vindt het hier