NAAR 22 TOT 30 JANUARI 2022

update 21/01/2021 – annulatie van event 2021 en verplaatst naar 2022

– 03/12/2020 – foto’s © boot Düsseldorf

Exposanten en verenigingen opteren voor nieuwe data.

De watersportbeurs “boot” Düsseldorf zal dus zijn deuren openstellen van 17 tot 25 april 2021.

Petros Michelidakis – projectdirecteur van boot Düsseldorf

De originele data van 23 tot 31 januari 2021 konden niet worden weerhouden vanwege de aanhoudend hoge infectieaantallen in heel Europa. Messe Düsseldorf heeft boot uitgesteld na nauw overleg met haar partners en exposanten die deze beslissing onderschrijven en voor de nieuwe data hebben gekozen. Het vroegtijdig aankondigen van de nieuwe data op de Messe Düsseldorf geeft exposanten ook zekerheid bij het plannen van hun beursdeelname en het vervoeren van hun boten en jachten.

Wolfram Diener, CEO van Messe Düsseldorf, is ervan overtuigd dat de nieuwe data voor boot Düsseldorf een positief signaal afgeven aan de watersportindustrie: “Op dit moment kunnen we niet betrouwbaar inschatten of een beurs in januari 2021 kan worden geïmplementeerd. vanwege de huidige infectiecijfers, aanhoudende reisbeperkingen en bestaande wettelijke bepalingen die het momenteel niet toestaan ​​dat handelsbeurzen worden gehouden. In overleg met onze bootadviesraad en de verenigingen hebben we de nieuwe data in april met de nodige voorzichtigheid geselecteerd. Verklaringen van talrijke experts hebben ons doen vermoeden dat het zeer waarschijnlijk is dat de situatie in bijna alle Europese landen in het voorjaar van 2021 zal kalmeren vanwege de maatregelen die momenteel van kracht zijn.”

Wolfram Diener – CEO Messe Düsseldorf

Bovendien verklaart Wolfram Diener de beslissing: “De exposanten kunnen zich nu concentreren op de nieuwe data en hun voorbereidingen voortzetten. We zullen ons vanaf nu concentreren om het best mogelijke en succesvolle platform voor de boot- en watersportsector voor te bereiden. ” boot Project Directeur Petros Michelidakis vult aan: “Na vele gesprekken met exposanten, verenigingen en partners hebben we de nieuwe data zeer zorgvuldig gekozen, hoewel we weten dat het moeilijk is om aan ieders wens te voldoen. Ook de verhuizing van laars naar april zal tegemoet komen aan het koop- en boekingsgedrag van veel watersporters. Het organiseren van vakanties en vrijetijdsactiviteiten op lange termijn zal de komende maanden niet mogelijk zijn en we denken dat boot Düsseldorf, die in april wordt gehouden, zal worden verwelkomd voor de planning van de boot- en watersportactiviteiten voor de rest van het jaar.

President Robert Marx

President Robert Marx prees de beslissing van de Messe Düsseldorf als vertegenwoordiger van de exposerende boot in de industrie: “Wij als de industrie steunen het uitstellen van de boot naar april van harte. Na de uitbreiding van de lockdown-bepalingen is dit een belangrijke maatregel om ervoor te zorgen dat we boot Düsseldorf als een commercieel succes kunnen beschouwen. Als voorzitter van deze vakbeurs en vertegenwoordiger van de Duitse watersportindustrie verwelkom ik de verhuizing waardoor we nu deze data kunnen plannen en dat we met boot 2021 de eerste bootshow in Europa voor meer dan een half jaar zullen houden.”

Uiteraard blijven alle aanvragen voor boot Düsseldorf 2021 geldig. Bedrijven die zich willen inschrijven voor boot 2021 kunnen voor persoonlijke en individuele informatie en advies contact opnemen met het boot Project Team.

Contactpersonen:
– Segmenten boten, jachten en de superjachtindustrie is Arne von Heimendahl (heimendahla@messe-duesseldorf.de).
– Voor Duiken, Trends Sport en Toerisme staat Viktoria Marx (marxv@messe-duesseldorf.de) tot uw beschikking.
– Vragen met betrekking tot technische apparatuur en accessoires kunt u richten aan Lena Beckmann (beckmannl@messe-duesseldorf.de).
– Caroline Mühl (muehlc@messe-duesseldorf.de) zal u bijstaan ​​in de productcategorieën Onderwatervideo en -fotografie en Maritieme Kunst.

Stage shows zoals gepresenteerd in het Sailing and the Dive Center of meedoen activiteiten zoals zeilen bij de boot Sailing School, peddelen, duiken of surfen aangeboden in overeenstemming met de huidige Corona Protection Ordinance zullen ook watersportfans naar Düsseldorf lokken tijdens de nieuwe data van boot 2021. Speciale shows en activiteiten worden gecoördineerd door Lara Hannappel (hannappell@messe-duesseldorf.de).