OVERNAME TFB DOOR TECHNAUTIC

Wormerveer, 12 maart 2020

Technautic B.V. breidt haar activiteiten uit met de overname van TFB – Technik Fürs Boot GmbH in Duitsland.

TFB, opgericht in 2011, is de officiële distributeur voor Duitsland van de merken Humminbird, Minn Kota, Cannon en Deeper. Met deze merken is TFB hoofdzakelijk actief in hengelsportmarkt als leverancier van retail, (vis)boten bouwers en importeurs.

De eerste gesprekken over een nauwe samenwerking tussen Technautic, de exclusieve distributeur voor de Benelux van Humminbird, Minn Kota en Cannon, en TFB vinden reeds plaats in september 2018. Echter na het overlijden van de oprichter en eigenaar van TFB Marcus Nolden op 1 september 2019, wijzigt dit en samen met de erfgenamen wordt toegewerkt naar een volledige overname.

Begin maart 2020 is de overname een feit en TFB gaat als 100% dochter van Technautic zelfstandig verder.

Cees Kopper, algemeen directeur Technautic B.V: “Ik betuig mijn medeleven met de familie van Marcus Nolden onze gewaarde collega distributeur en wens ze veel sterkte met hun onverwachte verlies. Ondanks deze trieste aanleiding, zijn wij heel gelukkig met de overname van Technik Fürs Boot en het is onze vaste overtuiging dat we TFB in de geest van haar oprichter verder kunnen uitbouwen in Duitsland.”

Olaf Koch, algemeen directeur Technik Fürs Boot GmbH: “TFB is opgetogen met de overname door Technautic en we zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Ons team van jonge, enthousiaste én ervaren medewerkers, allen met een stevige achtergrond in de hengelsport staat klaar om bestaande en nieuwe klanten van dienst te zijn.”


Over Johnson Outdoors Marine Electronics, Inc.
Johnson Outdoors Marine Electronics, Inc. is een volledige dochteronderneming van Johnson Outdoors en bestaat uit de merken Humminbird®, Minn Kota® en Cannon®.
Humminbird® is een toonaangevende wereldwijde innovator en fabrikant van maritieme elektronica producten, waaronder fishfinders, kaartplotters, navigatiesystemen, stuurautomaten, ijsfishfinders en eersteklas cartografieproducten.
Minn Kota® is ‘s werelds toonaangevende fabrikant van elektrische trollingmotoren, evenals een complete lijn Talon® ondiep water ankers, acculaders en marine accessoires.
Cannon® is de marktleider op het gebied van gecontroleerd diepte trolllingvisserij en omvat een volledige lijn van downrigger producten en accessoires.

Bezoek Humminbird op www.humminbird.com.
Bezoek Minn Kota op www.minnkotamotors.com.
Bezoek Cannon op www.cannondownriggers.com.

Over Johnson Outdoors
Johnson Outdoors is wereldwijd toonaangevend in buitenrecreatie en een bedrijf dat ideeën omzet in avontuur met innovatieve producten van topkwaliteit. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt een portfolio van winnende, door de consument geprefereerde merken in vier categorieën: Watercraft, Marine Electronics, Diving en Outdoor Gear. 
Tot de bekende merken van Johnson Outdoors behoren onder andere: Old Town® kano’s en kajaks; Ocean Kayak™ kajaks; Carlisle® paddles; Extrasport® persoonlijke drijvers; Minn Kota® vismotoren, batterijen en ankers; Cannon® Downriggers; Humminbird® marine elektronica en digitale kaarten; SCUBAPRO® duikuitrusting; Jetboil® outdoor kooksystemen; en Eureka!® kampeer- en wandeluitrusting.