boot Düsseldorf 2025 neemt een duik

– boot dive award –
powered by Bauer Kompressoren
– start aanmeldingen –

Copyright: Messe Düsseldorf /ctillmann

Vrijdag 24 januari 2025 staat op de komende boot Düsseldorf in het teken van de internationale duikindustrie. ’s Avonds worden de winnaars van de boot dive award powered by Bauer Kompressoren bekendgemaakt door de jury die bestaat uit vertegenwoordigers van de internationale media.

Uitmuntende projecten worden bekroond in de categorieën Persoonlijkheid, Bestemming, Innovatie, Product en Klimaat. Het aanmeldingsportaal is nu open op https://www.boot.com/en/Program/Events/dive_award/Apply_now. De deadline voor inzendingen is 30 september 2024.

De duikprijs wordt sinds 2023 uitgereikt door boot Düsseldorf en de duikmedia divemaster, TAUCHEN, taucher.net, VDSTsporttaucher, WETNOTES en PLONGEZ! Bauer Kompressoren is binnengehaald als hoofdsponsor voor de komende beurs. Het persluchtbedrijf heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie en kwaliteit in compressortechnologie.

boot directeur Petros Michelidakis: “Iedereen die tijdens de beurs onze levendige duikhallen 11 en 12 bezoekt, krijgt een indrukwekkend beeld van een uiterst vitale industrie. We hebben de duikprijs in het leven geroepen om de duikindustrie en de gemeenschap op de lange termijn te versterken en zijn erg enthousiast over de kandidaten van volgend jaar.

Uit de ingediende projecten worden per categorie drie activiteiten genomineerd. De winnaars van de bootduikprijs worden bepaald door de publieke stemming en het eindoordeel van de jury van hoog kaliber en krijgen hun prijs uitgereikt op de beurs. Elke winnaar ontvangt een prijzengeld van €3.000. Ze krijgen ook de kans om hun project te presenteren aan een groot publiek van duikfans en experts tijdens de prijsuitreiking.

Inzendingen zijn welkom in de volgende categorieën:

Persoonlijkheid: In deze categorie draait alles om de mensen die betrokken zijn bij het duiken.Uitmuntende atleten, onderwater- of natuurfilmmakers die een speciale bijdrage hebben geleverd aan de duiksport, de duikindustrie en de oceanen worden hier geëerd.

Product: Dit gaat over uitrusting en technologie. Het hoeft niet per se de grootste, snelste of duurste uitrusting te zijn die het leven van een duiker makkelijker maakt. Misschien zit de ingenieuze truc in het detail? Of in een nieuw soort materiaal dat nog nooit eerder is gebruikt? Of in het feit dat een beproefd product misschien op een bijzonder milieuvriendelijke manier kan worden gemaakt met behulp van nieuwe technologieën?

Bestemming: Duiken is nauwer verbonden met reizen dan bijna elke andere watersport. Daarom gaat deze categorie ook over de toeristische aspecten van het duiken. Duikers gaan de hele wereld over om de wonderen van de onderwaterwereld te ontdekken. Deze categorie bevat daarom bestemmingen en toeristische aanbiedingen die bijzonder geschikt zijn voor duikers. Bestemmingen en regio’s als geheel, maar ook individuele hotels, duikcentra of liveaboards kunnen zich aanmelden.

Klimaat: Hier gaat het om projecten en initiatieven die toonaangevend zijn op het gebied van klimaatbescherming en klimaatneutraliteit. Wetenschappers, lobbyisten en milieuorganisaties kunnen zich aanmelden – kortom, iedereen wiens werk of project in het teken staat van de gezondheid van de oceanen en het leven daarin.

Innovatie: Deze categorie gaat over mensen, bedrijven en initiatieven die een bijzondere bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de duikindustrie, haar fundamenten en bronnen. Waar zijn de concepten en projecten die de duikindustrie klaar maken voor de toekomst? We zijn op zoek naar ideeën die de wereld van morgen met toekomstgerichte energie vormgeven.Hoe werkt de stemprocedure?De winnaar wordt in drie fasen gekozen uit alle volledige aanvragen die aan het einde van de inschrijvingsfase zijn ontvangen:

Fase 1: De jury selecteert uit alle inzendingen drie genomineerden per categorie.

Fase 2: Iedere duiker kan stemmen op zijn of haar favoriet in de publieke stemming.

Fase 3: De jury selecteert de winnaars van de boot dive award powered by Bauer Kompressoren, waarbij de publieksstemming telt als één stem.

Alle informatie over de boot dive award is te vinden op https://www.boot.com/en/Program/Events/dive_award/dive_award.

boot directeur Petros Michelidakis

De grootste jacht- en watersportbeurs ter wereld

Met meer dan 200.000 bezoekers uit meer dan 100 landen en 1.500 exposanten op 220.000 vierkante meter in hallen 1 tot 17 is boot Düsseldorf van 18 tot 26 januari 2025 ’s werelds grootste jacht- en watersportbeurs.

Zowel zeilers als motorbootvaarders vinden er een grote verscheidenheid aan boten, rubberboten, superboten of luxe jachten. De populaire watersporten duiken, surfen, kitesurfen, stand up paddling, skimboarden of kanoën zijn er in alle facetten en met de juiste uitrusting. Aantrekkelijke podiumprogramma’s met de sterren van de scène, de nieuwste trends en een mix van workshops en hands-on activiteiten van hoog kaliber, zowel voor liefhebbers van vrijetijdssporten als voor experts, maken de beurs wereldwijd uniek.

Maar behoud van de zee en innovatieve, duurzame technologieën staan ook centraal op boot 2025. In samenwerking met de European Boating Industry (EBI) biedt het blauwe innovatiedok in hal 10 een unieke dialoogvorm met politieke, economische, technologische en media-expertise.

Daarnaast zullen er weer twee vuurtorens voor oceaanbescherming aan boord zijn: De prestigieuze “ocean tribute” award met partners Prins Albert II. Foundation en German Ocean Foundation en de campagne “love your ocean” met een stand in Hal 11.