Linssen Yachts vervangt dieselheftrucks door elektrische heftrucks.

– Maasbracht 22 maart 2024 –

Maasbracht, Nederland – Linssen Yachts, marktleider in Europa op het gebied van stalen waterverplaatsers, vervangt de twee huidige dieselheftrucks op de werf door de modernste elektrische heftrucks van het gerenommeerde merk Mitsubishi, geleverd via onze lokale partner Lima. Een met een hefcapaciteit van 2.500 kg en een met een capaciteit van 5.500 kg.

“De beslissing om voor ons intern transport over te stappen op elektrische heftrucks weerspiegelt ons voortdurende streven naar innovatie en duurzaamheid. We hebben zorgvuldig gekozen voor Mitsubishi vanwege verschillende factoren, waaronder hun hoge trekkracht, uitstekende wendbaarheid met een zeer korte draaicirkel, en het belangrijkste, geen uitstoot meer dankzij hun elektrische aandrijving. Dit past perfect bij onze toewijding aan milieuvriendelijke bedrijfsvoering.” aldus Jac Linssen.

Intern transport

Het verplaatsen van de jachten door de werf verloopt in principe heel eenvoudig. Al vanaf het begin van de productie komt het casco op een ‘cradle’ te staan. Aan de vorkheftrucks wordt een hydraulisch platform gekoppeld dat de cradle inclusief jacht optilt en zo gemakkelijk van de ene naar de andere hal, naar de Travelift of showroom rijdt. Hiervoor wordt de grote heftruck gebruikt. De kleinere wordt uitsluitend voor pallets, materialen en andere tilwerkzaamheden gebruikt.

Door te kiezen voor een lokale partner zoals Lima, versterken we niet alleen onze banden met de gemeenschap, maar kunnen we ook rekenen op snelle en efficiënte service, wat essentieel is voor onze werfactiviteiten. Het aanbod van Mitsubishi, inclusief aantrekkelijke inruilprijzen voor onze oude heftrucks, maakte de beslissing om over te stappen des te overtuigender.

Deze investering in moderne transportmiddelen zal niet alleen de efficiëntie en veiligheid op onze werf verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere omgeving. We zijn verheugd over deze stap voorwaarts en kijken uit naar een langdurige samenwerking met Mitsubishi en Lima.

www.linssenyachts.com