boot Düsseldorf 2024

  • Watersportindustrie maakt positieve balans op na boot 2024
  • Exposanten verheugen zich over goede verkoopresultaten, positieve gesprekken en vele nieuwe internationale klantcontacten
  • Bezoekers uiterst tevreden met het beursaanbod
‘Mijn vrijheid start hier…’

Het resumé van de exposanten ondersteunt deze beoordeling:

Hans Roeland vat het beurssucces voor Sea Ray als volgt samen: “Een blik op onze stand zegt meer dan duizend woorden – het was enorm druk! We hebben uitstekende zaken kunnen doen en hebben gedurende de hele beursperiode van boot 2024 nieuwe klanten mogen verwelkomen. Het lukte ons om bezoekers voor onze stand te interesseren en veel deals te sluiten.”

Hanjo Runde, CEO HanseYachts: “We hebben op boot Düsseldorf veel nieuwe producten kunnen presenteren. We zijn overweldigd door de toeloop van meer dan 10.000 bezoekers bij onze zeil- en motorjachten. Onze bezoekers genoten duidelijk net zoveel van boot als wij.”

Simon Clare, Executive Director of Marketing bij Princess Yachts: boot Düsseldorf is de perfecte start van het vaarseizoen. Het is de grootste show op de maritieme kalender en tevens een van de meest overtuigende etalages voor de branche. We waren blij dat we er dit jaar met een van de sterkste line-ups die we ooit op de show hebben gehad aan bij hebben kunnen dragen. Met vier van onze grootste modellen op display in een line-up van acht boten, hadden we bijna 600 voet aan Princess-modellen tentoongesteld. We zijn er ook heel trots op, dat we met de X95 die haar showdebuut maakte, het grootste vaartuig op de show hebben gepresenteerd. Omdat het de eerste show van het jaar is, is boot vaak een goede graadmeter voor hoe de markt zich voor de rest van het jaar zal ontwikkelen. We hebben absoluut vertrouwen kunnen putten uit hoe druk we het op de stand van Princess hebben gehad en uit de kwaliteit van de gesprekken die we hebben gevoerd. Zowel de verkopen die op de show zijn afgerond als het aantal gesprekken dat later wordt voortgezet, ondersteunen dit, dus we zijn optimistisch over het komende jaar. Het is altijd een spectaculair evenement voor zowel bezoekers als exposanten, en dit jaar is zeker geen uitzondering geweest.

Michael Müller, CEO Bavaria, meldt een zeer goed beursresultaat: “We waren verheugd over de hoge bezoekersaantallen op onze twee stands in Hal 1 voor motorboten en in Hal 16 voor zeiljachten – vooral in het weekend, maar ook doordeweeks. En nog meer over de consistent positieve feedback van bezoekers van boot 2024 over onze jachten. We hebben boot 2024 ook gebruikt om ideeën met onze leveranciers en nieuwe contacten uit de jachtindustrie uit te wisselen. We willen de beursorganisatie en het team van boot Düsseldorf bedanken voor hun professionele organisatie van de beurs; na negen dagen in Düsseldorf, kunnen we nu met vertrouwen uitkijken naar 2024.”

Mathis Kaufmann, Product Manager bij MARES: “Voor MARES is boot over het algemeen belangrijk om ons huidige assortiment en nieuwe producten te presenteren. We kunnen op de beurs ook veel vragen over onze nieuwe producten beantwoorden, vooral van vakbezoekers. We hebben boot 2024 als een uitstekend podium voor ons 75-jarig bedrijfsjubileum kunnen gebruiken.”

Stefan Frauscher, Managing Director van Frauscher Bootswerft: “Dankzij twee wereldpremières en de trend richting elektromobiliteit, kunnen we op een zeer succesvolle boot 2024 terugkijken.”

Patric Polch, Managing Director van boote polch GmbH: “We zijn zeer tevreden met de uitkomst. boot Düsseldorf is bijzonder belangrijk, daar deze beurs het watersportseizoen op gang brengt en dankzij de enorme media-aandacht een groot aantal mensen aanspreekt. De mix van bezoekers van de beurs past perfect bij ons productaanbod – naast veel belangrijke Duitse klanten, hebben we ook een hoge mate van internationaliteit kunnen constateren. Tegelijkertijd merkten we dat de expertise van de klanten en de kwaliteit van de discussies buitengewoon hoog waren. We registreerden veel meer vraag op boot 2024 dan in het voorgaande jaar. Het was vooral druk in het weekend, maar we verwelkomden ook doordeweeks veel goed geïnformeerde watersportliefhebbers uit Duitsland en veel Europese landen.”

De volgende boot Düsseldorf vindt plaats van 18 tot en met 26 januari 2025.

foto’s © Georges Janssens

zie ook https://www.bootmag.be/evaluatie-boot-2024/