HanseYachts zet innovatiestrategie voor focus merken voort.

  • Greifswald, 5 januari 2024
  • HanseYachten AG
  • PERSBERICHT.

In 2024 zet HanseYachts zijn strategie voort om marktaandeel veilig te stellen en te winnen met innovatie en nieuwe modellen van de focuszeil- en motorjachtmerken van het bedrijf, Hanse en Fjord. “Het zijn de nieuwe modellen die verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van onze verkoop. Dus na de presentatie van vijf nieuwe zeiljachten en motorboten in 2023, die de vraag naar onze producten hebben gestimuleerd, zullen we dus nog meer spectaculaire nieuwe jachten van onze kernmerken Hanse en Fjord in 2024”, zegt Hanjo Runde, CEO van HanseYachts AG.

“Na twee nieuwe modellen vorig jaar, zullen we dit jaar onze goed ontvangen en bekroonde huidige Hanse assortiment uit met nog twee nieuwe modellen onder de 40 en boven de 55 voet. En voor onze iconische en segmentbepalende Fjord walkaround jachten, die alleen al in 2023 met drie nieuwe modellen komen, werken onze ingenieurs en motorboot specialisten werken aan een vernieuwing met een geheel nieuw model boven 45 voet, dat deze klasse van motorboten opnieuw zal herdefiniëren,” voegt HanseYachts COO Stefan Zimmermann toe.

Naast nieuwe modellen ontwikkelt HanseYachts oplossingen om de ecologische voetafdruk van varen te verminderen. Na de lancering van de Hanse 410 als het eerste zeiljacht in serie met een elektrisch voortstuwingssysteem – dat een enorme reikwijdte tot 55 zeemijl mogelijk maakt, waar haalbaar – zullen verdere nieuwe modellen ook vergelijkbare elektrische aandrijvingen komen.

In haar streven om milieuvriendelijke aandrijfsystemen aan te kunnen bieden, hecht HanseYachts veel waarde aan technologische openheid. Als onderdeel van een grootschalig project om de haalbaarheid te onderzoeken van het gebruik van ammoniak als waterstofdrager voor brandstofcelaandrijvingen werkt HanseYachts samen met verschillende partners uit de wetenschap en industrie. Momenteel wordt een jacht uitgerust voor het verzamelen van de eerste praktijkervaring met deze technologie in een vrijetijdsboot.

In 2023 heeft HanseYachts tal van nieuwe zeil- en motorjachten geïntroduceerd. Naast de bestseller Fjord 41 XL, lanceerde het bedrijf de nieuwe Fjord 41 XP met krachtige V12 buitenboordmotoren motoren, speciaal afgestemd op de Noord-Amerikaanse markt. Deze werd gevolgd door de Fjord 39 als XL met inboards en als XP met krachtige buitenboordmotoren. De Hanse 410 is een aanvulling op de succesvolle nieuwe modelreeks van de samenwerking met Berret-Racoupeau. Als nieuwste nieuwigheid werd de Moody Decksaloon 48 gepresenteerd aan het publiek en zal het zijn wereldpremière vieren op de beurs van Düsseldorf.