JEANNEAU DAY BOAT DB/43

– Cannes maart 2022 – foto’s © Georges Janssens

WERELDPREMIERE DB/43

Onder het motto ‘meer dan verwacht’ komt Jeanneau haar nieuw model voorstellen in het gamma Day Boats. Camillo Carronni is de dsigner en Michael Peters de architect van deze meer dan 13 meter lange boot die verkrijgbaar is met een inboard en outboard motorisatie.

De luxe creatie van deze boot situeert men in het Premium Segment. Uitgevoerd met een volledig plat dek met uitklapbare zijflappen wat de breedte van 3.82 m brengt tot 7.70m. Het ruime zwemplatform achteraan kan men nog laten zakken tot het waterniveau. Het geheel is ook uitgerust met stabilisators wat het comfort ten goede komt bij hoger snelheden.

De romp heeft een V-vorm en de algemene look geeft een sportief uitzicht. De inboard versie heeft twee Volvo-motoren D6-380 PK. Voor de outboardversie heeft men de keuze tussen de buitenboordmotoren van Yamaha of Mercury met een maximum vermogen van 3 motoren van elk 350 PK maximum. De besturing gebeurd met een joystick en de maximum snelheid is 34 knopen.

Met een SEANAPPS systeem beschikt de boot over een algemeen controlesysteem voor onderhoud en allerlei functies vanop afstannd en te verifiëren vanaf een smartphone.

Assets open carrousel2 2x
foto © Jeanneau

Het opendek design geeft een gevoel meer verbonden te zijn met de omgeving en toch nog steeds goed beschermd te zijn. Een geïntegreerde keukenblok op het achterdek zorgt ervoor dat alle nodige voorzieningen aan boord dicht bij de hand zijn.

De DB/43 heeft twee grote cabines met elk een badkamer waarvan de afwerking een streling voor het oog zijn.

Assets comfort img library 2x
foto © Jeanneau

Met de DB/43 blaast Jeanneau de iconische DB-naam, van in de jaren 80, nieuw leven in. Dit nieuwe model heeft alle knowhow van het merk geërfd en levert kracht, elegantie en een nieuwe mijlpaal in het segment van premium dagboten door ze opnieuw te interpreteren. De DB/43 valt op door zijn design, zijn interieurvolumes, zijn woonruimtes en zijn slimme eigenschappen en functies. Het biedt een nieuwe ervaring in dagvaren en voldoet aan de eisen van watersporters, vandaag en morgen.