SONY DSC

Records tuimelen opnieuw bij de voorstelling METSTRADE

  • Dinsdag 27 oktober, 2015
  • METSTRADE – Foto’s Georges JANSSENS

Als de grootste en meest internationale B2B beurs in zijn soort, ligt de METSTRADE op het snijvlak van professionaliteit, technologie en innovatie, regelgeving en logistiek voor drie decennia. Na het hoogste aantal exposanten tot nu toe op de 2014 evenement, zal METSTRADE 2015 weer records breken.

Met enkele weken tot nog gaan voordat RAI Amsterdam haar deuren opent voor METSTRADE op dinsdag 17 november, hebben de organisatoren van de driedaagse show de laatste registratie cijfers bekend gemaakt: indrukwekkend !

dsc15134

Bijna 1.400 exposanten

Ten minste 1.385 exposanten worden nu verwacht in de hallen van de RAI Amsterdam congrescentrum (in vergelijking met vorig jaar totaal van 1358). Ondanks de crisis sedert 2007 haalt men nu terug dat niveau. De volledige lijst van exposanten is beschikbaar metstrade.com.

De Superyacht Pavilion (SYP) – een van de drie gespecialiseerde gebieden op de beurs – is nu volledig uitverkocht met 221 exposanten. Dat is tien procent meer dan in 2014 en een zeker teken dat de grote jachtindustrie bij METSTRADE een begrip is.

De Marina & Yard Pavilion (MYP) is uitgegroeid tot 49 exposanten. Dit betekent dat de huidige locatie is helemaal vol is en volgend jaar een verdere uitbreiding nodig zal zijn. Ondertussen zijn er ook niet minder dan 18 Country Pavilions gerund door nationale verenigingen binnen ICOMIA.

logo mets 2015

20.000-plus bezoekers

Bezoekersaantallen zullen uiteraard pas bekend zijn na de show. Alles wijst erop dat de twee attracties van de beste B2B netwerkplatformen en de kans om tijd te besteden in Amsterdam weer ruim 20.000 professionals uit de hele wereld zullen aantrekken. De METSTRADE voorstelling zag een stijging van 6,5% in de internationale bezoekers in 2014, wat neerkomt op 107 nationaliteiten. De maritieme industrie blijft sterk wereldwijd ontwikkelen en de gevestigde botenbouw landt weer op de rails, de potentie is er om de 2015 editie het totaal van 21.086 bezoekers te verslaan.

Een ideale gelegenheid

“In addition to being the world’s largest show in its category METSTRADE is the only truly international show of its kind,” aldus Irene Dros, Maritime Domain Manager bij RAI Amsterdam. “Dit is een ideale kans voor u om wereldwijde distributeurs te ontmoeten zelfs van ver weg als Nieuw-Zeeland, Singapore, het Midden-Oosten of Afrika, maar ook in heel Europa.

“Ambitious and enterprising producers can find distributors and suppliers on all continents, running the gamut of the entire supply chain. And those looking for a unique and different new perspective on the market need look no further. We look forward to welcoming you to Amsterdam in November.”

dsc15152

Over de METSTRADE voorstelling

De METSTRADE show is het vlaggenschip evenement van METSTRADE, ’s werelds toonaangevende platform voor professionals in de recreatieve maritieme industrie. ’s Werelds grootste vakbeurs van apparatuur, materialen en systemen voor de internationale pleziervaart wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met van ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations). De METSTRADE show is voorzien van conferenties, evenementen en drie speciale specialist paviljoens: de SuperYacht Pavilion, de Marina & Yard Paviljoen en het Bouwmateriaal Pavilion. In 2015 zal de METSTRADE tentoonstelling lopen van 17-19 november in de RAI Amsterdam Convention Centre.

SONY DSC
sushi bar