ma. nov 29th, 2021

Dertig jaar dé toegangspoort tot het water.

van 10-12 & 16-18 februari 2018 in Flanders Expo Gent.

foto’s Georges Janssens

Na de grote toeloop en de hoge tevredenheid van de exposanten bij de voorgaande Belgian Boat Show ‘Float’ editie in Breskens, eind september, is de sprint naar de dertigste editie van deze nationale watersport- en recreatiebeurs pas goed ingezet.
De Belgian Boat Show, wordt de afspraak die bestaande en toekomstige waterliefhebbers niet mogen missen. Je uitleven op, aan en in het water, op welke manier ook, begint hier.

Volle hallen, meer nieuwe producten en diensten.

“We gaan opnieuw naar een professioneel topmoment waar iedereen een gemakkelijke inkijk krijgt in wat er in onze contreien aan watersport en pleziervaart mogelijk is.” zegt Christophe Coseyns, Head of Boat Show. Hij is er gerust in dat deze dertigste editie een topper gaat worden. “Opnieuw is de interesse van de exposanten zeer groot.”

De vier hallen van Flanders Expo zullen zeker opnieuw vol staan.
De gebruikelijke indeling blijft: grote jachten en trailerbare boten in hal 8; accessoires, kleding en doe het zelf in hal 3; pleziervaartservices en toerisme in hal 5; beleving in Hal 7.
Maar ruim 20 % van de ingeschreven standhouders zijn nieuw.
Ook is de drive om nieuwe producten en diensten te tonen nooit zo groot geweest.
Voor de liefhebbers van indoor actie: het demobad met watersportinitiaties door o.a. Royal Belgian Sailing Club en Domein Aan De Plas komt terug en Sportievak pakt ernaast uit met een hele reeks aan events voor op het strand en rond de haven.

Belgian Boat Show trekt de bezoeker naar waterplezier.

Belangrijke thema’s zijn de vaaropleiding en stages.
“Voor de derde keer opent de Staassecretaris voor de Noordzee, Philip de Backer, de Staten-Generaal voor de pleziervaart op de Belgian Boat Show, wat betekent dat de finale versie van nieuwe pleziervaartreglementeringen hier zullen voorgesteld worden.” benadrukt Christophe Coseyns.

“Dat voelen we ook aan het enthousiasme van de vaarscholen en opleidingscentra die de golf van voorjaarscursussen pleziervaart en yachtman in Gent lanceren en laten volstromen. We geven ook de laatste kans om nog een keuze te maken uit de grote variatie aan specialisten van (mee)vaar vakanties in bvb. het Middellandse zeegebied maar ook aan de kusten van de oceanen.”

Sterkste pleziervaartaanbod van het land.

Representatieve bedrijven uit de bootwereld hebben hun standruimte al geboekt. Het gloednieuwe kajuitzeiljacht van scheepswerf Jan van Damme zal in wereldpremière gaan.
Hanse, Viko, X-Yachts en Saffier stellen nieuwe modellen voor, maar ook de snellere kajuitmotorkruisers van Regal, Fairline, Quicksilver, Azimut, Ranieri en vele vele anderen.

Op vlak van accessoires, bootkleding, motoren tot RIB’s, waterspeeltuig en trailerbare boten, blijft de Belgian Boat Show de grootste staalkaart van deze regio.
Omdat het bootvervoer op aanhangwagen boomt, is de slipschool tussen de hallen zeker gepast.

Bezoekerscontact

“Het is natuurlijk belangrijk dat het publiek niets van dit gigantisch aanbod mag missen. Voor het eerst gaan we dan ook met een begeleide toegang werken. Ieder uur verandert de bezoekerslooprichting vlak voorbij de kassa’s zodat het publiek in wijzer- en tegenwijzerzin de vier hallen zal bezoeken.” zegt Christophe Coseyns. Daarom zal ook het parcours in hal drie werkelijk langs alle standhouders lopen.

Omdat bezoekers soms een hele dag besteden om alles grondig te verkennen ging de organisatie in zee met de chefs van Nobel Catering. Zij zorgen voor kleine en grote honger in de vele rustpunten doorheen de hallen.

Vijf redenen waarom je de Belgian Boat Show niet mag missen
1. Stap aan boord van de mooiste jachten en ontdek hoe verleidelijk comfortabel ze zijn.
2. Kies uit het grootste aanbod van zonovergoten vakantievaargebieden en (mee)vaarformules op de zeven zeeën.
3. Maak kennis met de dynamische trendsporten die je aan onze kust kunt beoefenen zoals kitesurfen, catamaranzeilen of strandclubanimatie
4. Laat je verleiden door de snelheidskick van trailerbare sportboten, de jetski’s of de Rigid Inflatable Boats: de SUV van de zee.
5. Waterplezier is dichterbij dan je denkt: hier kan je alle vormen van opleiding vinden zodat je volgende lente als een volleerd schipper van wal kunt steken.

Praktisch
Belgian Boat Show – 10-12 & 16-18 februari 2018
Alle dagen open van 10u tot 18u, behalve op vrijdag: nocturne tot 22u.
Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent
€ 15 aan de kassa
€ 12 via online voorverkoop
Kinderen <16 jaar: gratis onder begeleiding van een volwassene
www.belgianboatshow.be
www.facebook.com/BelgianBoatShow
belgianboatshow@artexis.com

Over Belgian Boat Show

Belgian Boat Show Gent, Belgian Boat Show Beach en Belgian Boat Show Float zijn organisaties van Artexis Easyfairs nv. Voor de dertigste editie verbreedt deze uitgelezen watersport- en waterrecreatiepromotor de horizon over drie evenementen.

Belgian Boat Show Gent

het indoor watersport en waterrecreatiesalon van België in Flanders Expo Gent, van 10-12 & 16-18 februari 2018

De Belgian Boat Show is de grootste waterbeurs van België. Alles voor de watersport, de waterrecreatie en watertoerisme onder één dak. Van de kleinste opblaasboot tot echt superjacht.

Alle accessoires voor alle types waterplezier maar ook de grootste vaarreismarkt en het complete gamma aan pleziervaartopleidingen.

Beginners, geïnteresseerden en doorwinterde yachtlui mogen dit jaarlijkse, gespecialiseerde evenement niet missen.

Belgian Boat Show Beach

test & try weekend in Knokke-Heist – voorjaar 2018

Belgian Boat Show Float

een in-water event met proefvaarten en een grote keuze aan kajuitjachten en open boten in de jachthaven van Breskens, van 5-7 oktober 2018