WATERSPORTDAG 13 JUNI 2015
PAALSE PLAS – BERINGEN

SONY DSC
Sailability.be zeilt ook elke zondag in Port Aven!ura !

Wat?
De provinciale Sportdienst organiseert in samenwerking met de Zeil- en Surfclub Sirocco,
Recreas, Duikschool Gobius, stad Beringen, gemeente Tessenderlo, Reddend Zwemmen Beringen, Belgisch Fjordenpaardenstamboek, ‘t Perdje en Sailability Vlaanderen reeds voor de 13de keer een watersportdag voor personen met een handicap op en rond de Paalse Plas (Beringen)
op zaterdag 13 juni 2015 vanaf 10 u.

Voor wie?
Iedereen met een verstandelijke, lichamelijke, auditieve, visuele of een psychische beperking die wenst kennis te maken met een aantal watersporten is welkom. Elke deelnemer wordt ingedeeld volgens zijn of haar mogelijkheden rekening houdend met de aard van handicap of beperking.

Wanneer?
Zaterdag 13 juni vanaf 10 u. tot 16 u. doorlopend op en rond de Paalse Plas (Beringen). Het duiken vindt plaats in het stedelijk zwembad de Vloetlijn van Tessenderlo. Er wordt een pendeldienst met een aangepaste bus voorzien.

Het aanbod?
Zeilen
Surfen
Duiken (zwembad Vloetlijn Tessenderlo)
Alle activiteiten worden begeleid door ervaren monitoren met aangepast materiaal. Wij vragen aan de deelnemers met een lage vorm van zelfredzaamheid dat hij of zij bijgestaan worden door een eigen begeleider. Een basiskennis van surfen, zeilen of duiken is niet vereist. Iedereen wordt volgens zijn of haar niveau begeleid. Een sessie duurt maximaal 2 uur.

Randactiviteiten? (doorlopend)
Kajak, vlottentocht, varen met een rubberboot, paardrijden, huifkartochten, fietsen, wandelen, golfinitiatie. De golfinitiatie vindt plaats op Millenniumgolf. Er zijn 2 sessies tussen 11 – 12 u. en 14 – 15 u. Hiervoor moet men zich op voorhand inschrijven.

Veiligheid?
De veiligheid primeert. Iedere deelnemer draagt verplicht een reddingsvest. Bij teveel wind (vb. + 4 beaufort) wordt er niet gezeild of gesurft. Er is een EHBO-post en redders zijn permanent aanwezig op het water.

Prijs?
Deze G-watersportdag wordt gratis aangeboden. Iedere deelnemer is verzekerd.

Wegbeschrijving?
E313, afrit 26 Paal-Beringen, richting Paal centrum, rechtsaf Tessenderlosesteenweg volgen, rechtsaf Holststraat, aan uw linkerkant ziet u het recreatiedomein “De Paalse Plas” (achter de golfbaan).

Inschrijven?
Op voorhand inschrijven is verplicht. Gelieve de inschrijvingsformulieren duidelijk en correct in te vullen. Eén formulier per persoon gebruiken aub. Extra folders zijn op aanvraag te verkrijgen via de Provinciale Sportdienst. Alle inschrijvingsformulieren moeten ten laatste op vrijdag 5 juni toekomen bij de Provinciale Sportdienst.

Algemene info?
Ronny Wasiak – Provinciale Sportdienst – provincie Limburg
Toekomstlaan 5 – 3910 Neerpelt
tel. 011 80 50 37 – tel. 011 23 72 60
ronny.wasiak@limburg.be – www.limburg.be/sport

Schrijf je hier in

Provincie Limburg, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt