Dit lichtschip dat destijds gebruikt werd als navigatiebaken op de Noordzee ligt op het droge aan de Rederskaai in Zeebrugge. De Westhinder 2 is één van de drie lichtschepen die elkaar afwisselden op het Noordzee. Westhinder 1 bevinndt zich aan de kade in Rupelmonde en Westhinder 3 ligt in de Droogdokkensite in Antwerpen.

De Westhinder 3 is volledig gerestaureerd onder vleugels van de stichting Maritiem Patrimonium (MPM) en kan bezocht worden. Het schip is ook Beschermd Varend Erfgoed.

West-Hinder 3 in Antwerpen

De West-Hinder 1 is eigendom van de gemeente Kruibeke en is binnenin volledig uitgebroken en ingericht als feestzaal. Kruibeke heeft nu wel de intentie om het schip verder te onderhouden.

Port of Antwerp-Bruges

Het lichtschip West-Hinder 2 in Zeebrugge is eigendom van Vloot van het Agenstschp MDK (Maritieme Dienstverlening en Kust). Ze wilden het schip laten verschroten maar omdat hier heel wat tegenkanting voor kwam wilde de Stad Brugge eventueel het gevaarte overnemen.

Nu zou volgens Burgemeester Dirk De fauw het geheel worden overgenomen door Port of Antwerp-Bruges. Benieuwd wat het verder verloop zal zijn.

foto’s © Georges Janssens

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117