– BASS 22/2023 –

De Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit maakt bekend dat vanaf 6 maart 2023 wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de dijkverzwaring nabij Hansweert.

Hierbij worden onder meer twee aanlandingen (DV5 / DV7) in de Westerschelde gerealiseerd. De aanlandingen bestaan uit een kistdam van damwanden met daarachter een volledige stenendam.

Materieel

Kraanschip Werkendam en kraanschip Christiaan-P zullen de werkzaamheden uitvoeren.

De werkdagen en -tijden liggen tussen maandag 07:30 uur en vrijdag 16:30 uur. Tijdens de werkdagen zal een deel van het materieel achter blijven in het werkgebied. Hiervoor worden tijdelijk 2 pontons op spudpalen neergelegd in het werkgebied (buiten de vaargeul, nabij DV5 en meetpaal HANS), waaraan het materieel zal worden afgemeerd.

Maatregelen scheepvaart

De scheepvaart dient rekening te houden met de werkzaamheden en voorzichtig te passeren gezien de werkschepen aan het werk zijn op de ondiepte(s).

Einde werkzaamheden dijkverzwaring Hansweert (fase 1) is 1 september 2023

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117