– De grootste en plezantste zeilwedstrijd van het jaar – zaterdag 8 oktober 2022 –

De 34ste editie van de Scheldeklassieker staat gepland op 8 oktober. De Antwerprace vzw, een consortium van 4 Belgische en 2 Nederlandse clubs, zet weer alle zeilen bij om er een prachtig evenement van te maken. Na de windluwe editie van 2021 belooft de herfst dit jaar beterschap maar zeer harde wind lijkt er niet in te zitten. Ideaal voor een heerlijke zeildag op de Schelde.
De tocht voert de twee vloten uit Breskens en Terneuzen naar de finishlijn voor de Antwerpse kaaien waarna de vloot kiest voor de jachthaven Linkeroever waar de clubs voor fijne festiviteiten zorgen. De sponsors zorgen voor fijne tombola, zorg dus dat je op prijsuitreiking aanwezig bent! 

Roger Thierry – voorzitter Antwerp Race

Info en inschrijvingen
Woordje voorzitter 2022 Roger Thierry
Busvervoer van Linkeroever naar Breskens en Terneuzenboek hier
Op vrijdag 7/10 om 19 uur of zaterdagochtend 8/10 6 uur 

De Antwerprace blijft één van de meest succesvolle wedstrijden in onze contreien. Op zaterdag 8 oktober zullen weer heel wat deelnemers meedoen aan de tocht over de bochtige rivier richting Scheldekaaien in Antwerpen. 
Je kan deelnemen in verschillende categorIeën en de wedstrijd is ook het sluitstuk van het ONZK 2022. 

De vloot is verdeeld in twee groepen waarbij de vloot CR 3 – 6 en IRC 3 maar ook de sportboten en daysailors van start gaan in Terneuzen terwijl de groep IRC 1-2, CR 1-2, Multihulls en Maxi’s Breskens als startplaats krijgen. Ondertussen zijn al meer dan 80 boten aangemeld.

Een vroege aankomst in Antwerpen is verzekerd want dit jaar wordt er vroeg gestart. Daarna wacht een hele fijne avond in Antwerpen! 

Het zal een vroege start zijn dit jaar… – Start in Breskens in een vorige editie…

Zie ook: https://www.bootmag.be/2022/09/20/huysman-antwerp-race-2022/

foto’s © Georges Janssens