ma. nov 29th, 2021
  • 6 NOV 2021 – COLIJNSPLAAT
  • foto’s © Christof Lamproye

De Goofies winter-zeilwedstrijden in Colijnsplaat op zaterdag 6 november moesten weer coronaproof.

Door de strengere regels ter voorkoming van de verspreiding van covid 19 moest het deel van de wedstrijd aan de wal weer contactloos verlopen. Gelukkig hadden de Goofen al vorig jaar een contactloze versie van de organisatie ingevoerd: Inschrijving per email, melding voor deelname en wedstrijdverklaringen per whatsapp, informatie en banen op de site en de briefing per marifoon. Het kan allemaal  maar het geeft wel het nodige gedoe en de contacten en gezelligheid zijn nu juist een van de leuke dingen van de Goofies!

Bericht bekijken

De boten voeren met een matige soms krachtige wind een rondje  “vuilbaard” met een aantal rakken diagonaal door het vaarwater. Dat de zeilers ook weer zin hadden om te gaan zeilen bleek wel uit hun ongeduld. Eén van de startgroepen  maakte een massale valse start en moest de start helemaal over doen. Ook de tweede keer ging in deze groep een aantal zeilers te vroeg over de lijn maar zij corrigeerden hun fout.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van november 2021

ORC A

Winnaar in ORC A werd Karel Verhulst met de RAQUERO  voor Jaap Gelling met de BARCAROLLE 2  en Frans de Vries Lentsch die met de STORTEMELK derde  werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Jaap Gelling met de BARCAROLLE 2, voor Luc Feremans met de ANTILOPE  en Marco de Bat die met de BATELEUR derde werd.

ORC B

Winnaar in ORC B werd de INTENSE van Menno Vercouteren voor Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT  en Rinus de Jonge die met de EASY LIVING derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT voor Christof Lamproye  met de ENIGMA.

ONGEMETEN A:

In klasse  A won Jonas Pluym met de BALLISTA, voor Marc van Driel met de FAMOUS GULL 2  en Christian Trooster met de COYOTE 2 die derde werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd FARTHER BRUIN van schipper Jan Jacob Muyls voor de HYGIEIA van Bicker Caarten  en de SPINDRIFT van schipper Stefan Schodts die als derde eindigde

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 4 december 2021.

DE GESCHIEDENIS

De oorsprong van de wedstrijden ligt in 1984 toen er een zeilrace werd gehouden tussen twee zeilers die beiden Goof (Govert) heetten. Na een aanpassing van hun oorspronkelijk gelijke boten, van het type Piewiet 1050, wilde ze zien welke boot nu sneller was. Ze spraken af dit te toetsen tijdens wedstrijden op elke eerste zaterdag van de wintermaanden. Tijdens de wedstijden van november 1984 deden er naast de beide Goofen nog twee andere zeilers mee, maar al gauw gingen er meer zeilers meedoen en kregen de Goofies wedstrijden (“de Goofies”)  een vaste plaats op de –winter– wedstrijd kalender.

Inmiddels varen de beide oer Goofen niet meer en worden de wedstrijden georganiseerd door ander “Goofen” .

Bestand met alle uitslagen van november 2021.

https://www.wsvnb.nl/wedstrijden/goofies-race