• UPDATE 12/11/2021 –
  • METSTRADE 2021 gaat door!

Op 16 november gaan onze deuren veilig open. De nieuwe reeks COVID-19 maatregelen die door de Nederlandse regering zijn aangekondigd, hebben een beperkte impact voor B2B-evenementen die plaatsvinden in RAI Amsterdam.

Ons RAI COVID-19 protocol voor evenementen zorgt ervoor dat METSTRADE 2021 op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden.

Namens het team, Met vriendelijke groet,

Niels Klarenbeek
Directeur METSTRADE


  • RAI Amsterdam op 16-17-18 november 2021 –
  • Wereldwijde maritieme bedrijven weer bij elkaar brengen –
  • fotos © Georges Janssens

De hele maritieme uitrustingsindustrie bevindt zich in de laatste voorbereidingsfase voor een langverwachte terugkeer naar METSTRADE op 16-17-18 november 2021, de krachtigste jaarlijkse bijeenkomst van ’s werelds maritieme recreatiebedrijven ooit.

Bezoekers van Amsterdam zullen op METSTRADE netwerken met 1.276 exposanten uit 48 landen in een veilig gecontroleerde omgeving bij SuperYacht (SYP), Marina & Yard (MYP) en Construction Material (CMP) Pavilions. Degenen die worden beperkt door pandemische zorgen en beperkingen zullen in staat zijn om op eigen locatie met exposanten in contact te komen op het virtuele METSTRADE Connect-platform, met een rijk programma van presentaties en interviews op METSTRADE TV.

METSTRADE 2021 bewijst dat het vooroploopt bij elke ontwikkeling van uitrusting van zeeschepen en zal drie cruciale onderdelen van groot belang benadrukken die door zijn activiteit lopen: duurzaamheid, comfort aan boord en varen toegankelijk maken voor een nieuw publiek. Deze komen vooral tot uiting in het presentatieprogramma op METSTRADE TV, bij de genomineerden voor de DAME Awards en Boat Builder Awards en in de agenda’s van de conferenties die tijdens METSTRADE worden gehouden.

Nieuwe bedrijven

In totaal maken 180 bedrijven uit 29 landen hun METSTRADE-debuut. Onder hen zijn 10 nieuwe bedrijven in het Bouwmaterialenpaviljoen. Trends onder de nieuwe exposanten draaien om digitale innovaties en duurzaamheid zoals nieuwe snijsystemen, hybride en elektrische aandrijfsystemen, motoren en composietweefsels. Ondanks de moeilijkheid van de aanwezigheid van exposanten uit Azië, Australië en Noord-Amerika, zijn meer dan 130 nieuwe producten vooraf aangemeld voor weergave. Deze omvatten belangrijke lanceringen en 53 genomineerde DAME Design Award bij METSTRADE-inzendingen, en er zijn nog veel meer ontdekkingen te vinden in de eenmalige lay-out met acht zalen van de show in 2021.

Winnaar 2019

Een terugkeer als geen ander

“We zijn de tel kwijtgeraakt van het aantal keren dat exposanten en bezoekers ons hebben verteld dat ze niet kunnen wachten om terug te keren naar METSTRADE”, zegt Niels Klarenbeek, directeur van METSTRADE. Dat is een ongelooflijk compliment, maar we nemen niets als vanzelfsprekend aan. Dit jaar bieden we een terugkeer als geen ander met 1.276 exposanten die duizenden METSTRADE-bezoekers hebben gemist om te netwerken en zaken te doen.

Zoals gebruikelijk zullen de landenpaviljoens een sterk onderdeel zijn van het exposantenbestand met in totaal 17 landen vertegenwoordigd in 26 verschillende paviljoens. Voor het eerst op het evenement heeft één land – Frankrijk – een paviljoen op alle vier de locaties: METSTRADE, SYP, MYP en CMP.

“Voor degenen die kunnen exposeren en bezoeken, hebben we een toegankelijke en levendige METSTRADE gecreëerd die zal werken volgens het COVID-19-protocol van de RAI. Voor degenen die in hun thuisregio blijven omdat reizen niet raadzaam of geblokkeerd is, hebben we negen uur hoogwaardige uitzendingen van METSTRADE TV direct vanaf de showvloer, met de mogelijkheid voor iedereen om na het evenement on demand te kijken. Na ons goed ontvangen virtuele evenement van afgelopen december, kunnen alle geregistreerde bezoekers en exposanten communiceren en matchmake met behulp van ons virtuele METSTRADE Connect-platform.”

innovaties…

De scène instellen

De Breakfast Briefing om 08:00 op dinsdag 16 november van dit jaar is voorzien van professionele zeiler, wereldrecordhouder en oceaanadvocaat, Dee Caffari, gevolgd door de 30e verjaardag van de DAME Awards-presentatie. Veel van de genomineerde producten van dit jaar laten duidelijk zien dat de branche bezig is met het toegankelijker, comfortabeler en duurzamer maken van varen.

Dee sluit zich dan aan bij METSTRADE-directeur Niels Klarenbeek om 10.30 – 11.00 uur. Goede dag METSTRADE! die ochtend op METSTRADE TV om te praten over haar passie voor zeilen en het vitale belang van het verminderen van onze afhankelijkheid van plastic om onze oceanen te respecteren.

Lees hier meer over de DAME Design Award 2021 nominaties https://www.metstrade.com/awards/.

Live op METSTRADE

METSTRADE’s rijke programma van presentaties verhuist naar onze METSTRADE TV-show floor televisiestudio (dit programma wordt mogelijk gemaakt door FPT Industrial) waar de inhoud live en bij een inhaalslag kan worden bekeken door een breed publiek. Op het programma zullen experts uit de industrie praten over de onderwerpen die vandaag de dag de prioriteiten zijn voor de markt voor uitrusting van zeeschepen, van opkomende trends bij klanten en hun boten, de technische ontwikkelingen die innovatieve ontwikkeling en ervaringen mogelijk maken, tot initiatieven die de duurzaamheid van de productie verbeteren en de volledige levenscyclus van producten. Bovendien krijgen kijkers geweldige inzichten over de winnaars van dit jaar van de 30e verjaardag DAME Awards en The Boat Builder Awards.

Ga naar https://www.metstrade.com/programme/ voor de volledige lijst van TechTalks, Sustainability Sessions, branche-updates en awards-inzichten met meer dan 40 branche-persoonlijkheden.

Maak uw connecties via METSTRADE

De lancering van ons virtuele platform om de watersportindustrie met elkaar te verbinden is dit jaar perfect getimed om te voldoen aan de behoeften van drukke bezoekers, exposanten en degenen die vanwege beperkingen niet aanwezig kunnen zijn. Met METSTRADE Connect kunt u door exposantenprofielen bladeren, zien wie er nog meer meedoen, matchmaking starten, afspraken maken, METSTRADE TV kijken en nog veel meer. METSTRADE Connect is gratis beschikbaar voor alle geregistreerde bezoekers en exposerende bedrijven.

Lees meer over METSTRADE Connect op https://www.metstrade.com/connect/

Ondersteuning van ons opkomend jong talent

De METSTRADE Young Professionals Club keert terug om de begaafde en getalenteerde volgende generaties in onze branche te koesteren en aan te moedigen. De speciale lounge voor leden biedt een programma van vergaderingen en rondleidingen en dient als netwerk- en informatiecentrum. Leden kunnen op 16 november ook kennismaken met Dee Caffari tijdens een exclusieve lunch. Verbindingen worden gelegd en onderhouden via de Young Professionals Club alleen op uitnodiging Facebook-groep. Het lidmaatschap is voor professionals in de vrijetijdsindustrie die jonger zijn dan 35 jaar en is volledig gratis.

Lees hier meer over de Young Professionals Club https://www.metstrade.com/networking/young-professionals-club/

jong talent…

Conferenties en onderscheidingen

METSTRADE zal ooit dienen als de thuisbasis voor belangrijke sectorspecifieke evenementen die invloedrijke afgevaardigden van over de hele wereld aantrekken.

De Boat Builder Awards-ceremonie van dit jaar verplaatst zich naar de COVID-protocolgestuurde veiligheid van de RAI. Ongeveer 260 van ’s werelds toonaangevende botenbouwers en hun partners in de toeleveringsketen zullen naar verwachting op 17 november om 17.30 uur bijeenkomen om te horen welke van de 16 inzendingen op de shortlist de hoogste eer zullen krijgen. De Boat Builder Awards for Business Achievement, gezamenlijk georganiseerd door IBI en METSTRADE, zullen ook opnieuw zeer speciale Lifetime Achievement Award- en Rising Star-winnaars uitwijzen, om de geweldige prestaties van leiders in deze sector te vieren en ook om het belang van de volgende generatie te benadrukken .

Zie https://www.metstrade.com/boatbuilderawards/nominations/ voor de shortlist en het verkrijgen van tickets voor dit evenement.

De Boat Builder Awards worden sinds het begin van de Awards in 2015 ondersteund door hoofdsponsor Raymarine. De categoriesponsors van dit jaar zijn Confindustria Nautica, Fusion Entertainment, Lumishore, Kohler Power Systems, Sleipner en Ultraflex, en Propspeed sponsort de evenementdrankjes.

Het Superyacht Forum Live in Amsterdam loopt van 15-17 november met als thema Superyacht 2030. Het zal de inspanningen van de sector richten op het milieu en duurzaamheid om te voldoen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN en de eisen van de volgende generatie scheepseigenaren. British Marine en de Marina Industries Association (MIA) organiseren op 17 november een GMI Certified Members Global Meeting om trending topics en ontwikkelingen voor jachthavens over de hele wereld te bespreken en een essentiële netwerkmogelijkheid te bieden voor jachthavenprofessionals. Het HISWA Marina Symposium op 18 november van dit jaar zal de aandacht van haar leden vestigen op gastvrijheid voor jachthavens in Nederland.

Bekijk hier het volledige evenementenprogramma https://www.metstrade.com/conferences-and-stages

happy hour…

https://www.metstrade.com/awards/nominees/

Netwerkmogelijkheden

Waar zouden we zijn zonder METSTRADE Exposant Happy Hour op dinsdagavond? Het is slechts een van de vele belangrijke netwerkmogelijkheden die beschikbaar zijn op METSTRADE, op de beursvloer zelf, in de rust- en hospitalityruimtes en natuurlijk nu ook op METSTRADE Connect.

Veiligheid en welzijn

METSTRADE 2021 wordt gehouden volgens de RAI COVID-protocollen en de richtlijnen van de Nederlandse overheid. Volledige informatie over de veiligheidsmaatregelen op METSTRADE en de vereisten voor inkomende bezoekers en exposanten is te vinden op https://www.metstrade.com/corona-virus/