• ZATERDAG 9 OKTOBER 2021 – BRESKENS/TERNEUZEN-ANTWERPEN –

Na een gedwongen onderbreking van één jaar, zijn de voorbereidingen voor de volgende Huysman Antwerp Race in volle gang. Zaterdag 9 oktober is het weer zover, de lange sliert van zeiljachten met hun begeleidingsschepen zal zich een weg banen over de Schelde tot op de Antwerpse Rede.

Een paar maanden geleden waren we nog voorzichtig en tegelijk optimistisch over de kansen op een normale Antwerp Race in 2021. Nu is er eindelijk perspectief op een normale wereld waarin we de draad kunnen oppakken zoals voorheen.

Voor diegenen die al zoveel keer hebben meegedaan aan de Huysman Antwerp Race is het duidelijk wat er staat te gebeuren maar ook nieuwkomers zijn uiteraard welkom om mee te genieten van dit spektakel.

De organisatie is in handen van Antwerp Race, een samenwerking van de clubs 
SRNA – Koninklijke Antwerpse Watersportvereniging
KLYC – Koninklijke Liberty Yacht Club
RYCB – Royal Yacht Club van België,
VVW Schelde – Vlaamse Vereniging voor Watersport Schelde,
YCH -Yachting Club Hoboken
WVB – Watersport Vereniging Breskens.
Het voorzitterschap 2021 is bij VVW Schelde – Marc Persoons.

We starten met de grootste boten voor Breskens en met de (iets) kleinere schepen in Terneuzen. Onder begeleiding van de diverse overheden op de Westerschelde en de eigen Rescue varen we dan naar Antwerpen, met finish ter hoogte van het Zuiderterras.

Rond hoogwater kunnen we de jachthaven Antwerpen Linkeroever binnenvaren waar we een ‘after race’ event houden naast de jachthaven ter hoogte van RYCB. Daar zullen we beeldmateriaal van de race tonen en kan er aan kraampjes worden gegeten en gedronken. De prijsuitreiking zal ook op deze plaats worden gehouden.  Nadien kan men in de diverse clubhuizen nog terecht voor een maaltijd mits reservering.

start in Breskens

Je kan deelnemen in IRC, Cruiser Rating of bij de Sportboten. 
Vraag tijdig je meetbrief aan! 

Inschrijven kan via www.antwerprace.be  

foto’s © Georges Janssens