– EEN JAARLIJKSE GROTE STRANDSCHOONMAAK –

Zeebrugge in België en Scheveningen in Nederland.

De strandopruimactie – een pleidooi voor minder plastic en andere troep – is een gratis event waarbij we samen met verschillende Belgische én Nederlandse surf- en beach clubs massaal oproepen om stil te staan bij de plasticproblematiek in onze oceanen en stranden. Samen met deze surf-en beachclubs vegen we de hele kustlijn schoon.

Schrijf hier in!

In 2021 breiden wij uit in Nederland, met vier extra locaties.
Elk jaar wordt er een andere badstad in het middelpunt gezet: de hoofdlocatie

  • In België is dat dit jaar Zeebrugge, waar Studio Brussel live de ether in gaat.
  • In Nederland trekken we naar Scheveningen, waar er een leuke DJ-set zal plaatsvinden.Naast de grote opruimactie worden er tal van activiteiten georganiseerd voor groot en klein, altijd met een knipoog naar de zee.

De locatie die meeste vrijwilligers naar het strand krijgt, ontvangt de jaarlijkse Eneco Clean Beach CUP.

DIGITAAL STRANDEN OPRUIMEN MET ONZE ONLINE COMMUNITY VIA DE WEPLOG APP

In 2020 was een grote bijeenkomst niet mogelijk dus lanceerden we een digitaal alternatief
Want de problematiek blijft hetzelfde: plastic wordt overal gevonden, van onbewoonde eilanden tot in de diepste uithoeken van de oceaan. Ook op onze stranden slingert afval en plastic. En door de pandemie kopen we jammer genoeg opnieuw meer groenten en fruit in plastic verpakking.

Geen massale bijeenkomst op het strand, maar wel: opruimen in je eigen bubbel en op locaties die jij kiest. Dat kan door aan te sluiten aan onze community via de gratis app ‘Weplog’, die aangeeft welke straten of stranden een dringende schoonmaakbeurt nodig hebben of al zwerfvuilvrij zijn.

met de medewerking van