X-Yachts Cup Zeeland tijdens Deltaweekend 2021

weekend 18-20 juni 2021 –

Het Deltaweekend krijgt dit jaar een nieuw deelnemersveld, een eigen klassement voor eigenaren met een X-Yachts. In het weekend van 5 en 6 juni wordt vanuit Marina Muiderzand de jaarlijkse X-Yachts Holland Cup gevaren.

Twee weken later kunnen de X-Yachts tijdens het Deltaweekend hun onderlinge krachten opnieuw meten, maar dan op het stromend water van de Oosterschelde. Ze varen dan voor de X-Yachts Cup Zeeland, een initiatief van de importeurs X-Yachts Holland en Escape Yachting BV, de X-Yachts Club Nederland en het Deltaweekend.

Het X-Yachts klassement heeft een eigen start en vaart een baan rond de tonnen. Er is keuze uit alleen fok of ook gebruik van de spinnaker en/of gennaker. Er zal gebruik gemaakt worden van een SW rating.

De wedstrijden in de Zeeuwse delta in het weekend van 18 tot 20 juni vanuit Zierikzee zijn een mooie aanvulling op de wedstrijdkalender van de X-Yachts Club Nederland, met name voor schippers met een ligplaats in het zuiden van het land en in Belgi√ę. Bovendien biedt wedstrijdvaren op stromend water een extra dimensie, een belevenis op zich.

Inschrijven voor de X-Yachts Cup Zeeland kan via de reguliere Deltaweekendregistratie.

De X-Yachts varen een eigen klassement voor de X-Yachts Cup Zeeland 2021 (foto: X-Yachts Holland)

Meer informatie over de Deltaweekend Jubileumeditie van 18 t/m 20 juni 2021 en de Veronicarace van 12 & 13 juni 2021: https://inshore.yachtweb.be/?p=13648

Deltaweekend  Zeeland Zeilland


Aansluitend is er nog de Schelderegatta van zaterdag 26 juni 2021 een zeilwedstrijd op de Westerschelde van Hansweert naar Antwerpen.