ZEILNOORD – SCANDINAVIË

‘Bloemlezing ZeilNoord 2020’
Bij het doorbladeren van deze editie kregen we kriebels om onmiddellijk te vertrekken. Het viel ons op hoeveel rijke en praktische informatie ter beschikking wordt gesteld.
Voorbeeld: Door de Coronacrisis heeft men de passagekosten voor het Kielkanaal geannuleerd en (nvdr) dit zou doorgezet worden in 2021.

Net voor de Kerstdagen is de nieuwe bloemlezing ZeilNoord 2020 verschenen, samengesteld door René Vleut en de deelnemers van de Facebookgroep ZeilNoord.

En voor de prijs moet men het niet laten: EUR 2,50.
Hiervoor krijgt men online een praktische vaargids voor de Scandinavische vaargebieden.

Te bestellen: Bloemlezing ZeilNoord 2020 | Watersportmedia, de virtuele winkel van L.J. Harri (ljharri-watersportmedia.nl)

De boot van © René Vleut

Muiden, Lelystad 2-1-2021
Ten tijde van de huidige coronacrisis werd eens te meer duidelijk dat contact tussen gelijkgestemden niet alleen leuk is, maar zelfs van levensbelang kan zijn. Social media en internet leveren, naast vermaak, ook informatie en discussie. Zeilers zijn wat dat betreft niet anders dan de rest van de bevolking. 

De vorige editie: ‘Bloemlezing ZeilNoord 2019’ was dan ook een ongekend succes en de editie  van 2020 zet deze traditie voort.

René Vleut schreef zijn ‘Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee’. Om die gids up-to-date te houden maakt de auteur gebruik van het uitgebreide netwerk van ‘ZeilNoord’.

Het leuke aan ZeilNoord; watersporters informeren elkaar ‘alsof de schepen naast elkaar liggen’. En zo ontstond een nieuwe manier van uitgeven: de ‘missing link’ tussen social media en uitgeven van boeken.