boot DÜSSELDORF 23-31 JAN 2021

  • VOORBEREIDINGEN GAAN DOOR MAAR…
  • AFWACHTEN TOT BEGIN DECEMBER 2020.
  • 04/11/2020 – fotos Georges Janssens

Tijdens de bijeenkomst voor de internationale media – een jaarlijkse event – wordt duidelijk gemaak dat de huidige Covid-19-pandemie mogelijk de planning kan overhoop gooien.

Petros Michelidakis, project directeur van boot Düsseldorf

Petros Michelidakis zegt met voorzichtige woorden:
“Zeilers weten dat drie dingen erg belangrijk zijn voordat de zeilbeurt begint.
1. De koers bepalen
2. De boot, de uitrusting, de weersvoorspelling en de omstandigheden controleren
3. De bemanning informeren over waar we heen gaan en ook vrienden en familie aan wal

Dus als ervaren zeiler zijn we voorbereid op de wetenschap dat weer en wind soms onvoorspelbaar zijn, maar we zullen onze bestemming  zelfs onder moeilijke omstandigheden ook moeten bereiken.

We hebben hetzelfde gedaan met boot Düsseldorf waar geconfronteerd worden met  een onvoorspelbare stormachtige situatie. Maar boot Düsseldorf is nog steeds op koers en informeert u allen – onze  exposanten en onze familie en vrienden – wat de watersportgemeenschap betekent, over onze positie en verdere acties.

Ervaren als Messe Düsseldorf, weten we hoe we de situatie moeten evalueren en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we elkaar met plezier ontmoeten tijdens boot Düsseldorf in januari 2021.

In het afgelopen decennium en misschien al vele jaren is er geen meer uitdagende periode voor de watersport industrie dan vandaag. De hele wereld kwam in het voorjaar bijna tot stilstand, gevolgd door een toenemende vraag naar boten en jachten of surfsportuitrusting.
alles wat met reizen te maken had, zoals duiken of charteren, verloor terrein en tot op heden kan niemand voorspellen of, hoe en wanneer het beter voor hen zal worden.

foto © Messe Düsseldorf (ctilman)

De tijd laat ons nog toe om de hele situatie eind november opnieuw te evalueren en alle verdere acties in de eerste week van december aan te kondigen.
Die week is cruciaal omdat de grote jachten – en we verwachten enkele in de categorie van +30 meter – op verschillende plaatsen in de Middellandse Zee moeten worden geladen voor hun reis naar Düsseldorf.

Dus wees geduldig en wacht op nieuwe aankondigingen in de eerste week van december.

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om onze exposanten – onze crew – hartelijk te bedanken voor de grote steun en het vertrouwen. Ik wil ook de media bedanken voor het presenteren van het nieuws over deze prachtige industrie gedurende het hele jaar door de gemeenschap op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in elke sector.”

17 HALLEN WATERSPORT

boot Düsseldorf presenteert jachten, boten, boards, duikuitrusting, watersportbestemmingen en chartermaatschappijen in de hallen 1 t / m 17 van het Düsseldorf Trade Fair Center van 23 t / m 31 januari.

Actiegebieden zoals THE WAVE, het 65 meter lange vlakwaterzwembad met vele attracties, waaronder wing-surfen, een nieuwe trendsport, de nieuw gebouwde duiktoren met panoramisch uitzicht en de populaire kanocursus nodigen bezoekers uit om nog een keer te gaan dit jaar – je moet deze keer gewoon een veilige afstand bewaren.

tekening van de duiktoren: 4 m hoog – 8 m doormeter – 200.000 liter water