BOAT SHOW IN BRUSSELS EXPO – 21-25 oktober 2021

Nautibel – 30/09/2020

De nautische wereld krijgt een nieuwe beurs, ontstaan uit de exclusieve alliantie tussen Nautibel, de Federatie voor Belgische Watersport- en Pleziervaartbedrijven en Organisaties en beursorganisator FISA. Vanaf 2021 wordt Brussels Expo de nieuwe thuishaven voor dit jaarlijkse event rond watersport-, waterrecreatie en watertoerisme.

Ook is er een akkoord tussen FISA en de Vlaamse Yachthaven van Nieuwpoort voor de organisatie van de Nieuwpoort International Boat Show. En er staat nog meer op de agenda.

Antwerp Boat Show 2000… – inzet Pascale Naessens als 1000e bezoeker : foto © Georges Janssens

Er waait een nieuwe wind door de bootshows in België. De Brussels Boat Show, de nieuwe beurs opgericht door FISA en Nautibel, kondigt zich aan als een groot nationaal evenement, georganiseerd in Brussels Expo, waarvan de eerste editie plaatsvindt in oktober 2021.

De Brussels Boat Show maakt deel uit van een evenementenkalender, ontworpen door FISA, in exclusieve samenwerking met Nautibel, de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en de Belgische watersportfederaties, om alle watersportliefhebbers tevreden te stellen. Bovenaan deze agenda: de allereerste Virtuele Boat Show in februari 2021. Deze wordt in oktober 2021 gevolgd door de allereerste editie van de Brussels Boat Show. En in maart 2022 verzamelen de hele sector en alle watersportliefhebbers zich voor een in-water event, de Nieuwpoort International Boat Show, in de Vlaamse Yachthaven van Nieuwpoort. Met deze mooi gevulde agenda en veelbelovende evenementen garanderen de organisatoren het hele jaar door nationale én internationale zichtbaarheid voor de nautische sector.

“We zijn zeer blij dat de hele sector achter ons staat en ons steunt om samen de boot- en watersportbeurzen in België nieuw leven in te blazen”, klinkt het bij Frédéric François, CEO bij FISA. “En uiteraard zijn we als beursorganisatie ook verheugd dat onze bestaande portfolio lifestylebeurzen uitgebreid wordt met deze mooie titels”.

Boat Show gaat virtueel

Gezien de huidige omstandigheden zou het te riskant zijn een fysieke Brussels Boat Show te organiseren. Om de watersportliefhebbers niet op hun honger te laten zitten en te beantwoorden aan zowel hun nood aan informatie als hun zoektocht naar beleving, vindt de allereerste Virtuele Boat Show plaats begin februari 2021. Voor deze virtuele editie van de beurs werkt de organisatie samen met Fairtual Technologies BV. Als technologieleverancier zorgen zij voor een optimale interactie tussen de bezoekers en exposanten.

Brussels Boat Show: de grootste waterbeurs van België

De Brussels Boat Show wordt dé beurs bij uitstek exclusief gewijd aan alles rond watersport-, waterrecreatie en watertoerisme. Tijdens dit grote jaarlijks event verzamelt de hele nautische sector zich om de aangeboden producten en diensten, en in het bijzonder de nieuwste innovaties, voor te stellen aan het grote publiek.

De eerste editie van de Brussels Boat Show gaat door van donderdag 21 tot en met maandag 25 oktober 2021. Bij deze gelegenheid kunnen bezoekers eveneens een bezoek brengen aan het Brussels Travel Festival, een ander event georganiseerd door FISA en een alternatief op het gekende Vakantiesalon, en Mobicar, de beurs voor caravans, motorhomes, kampeeraccessoires en -diensten.

Drie beurzen voor de prijs van één en met een maximum aan beleving, ideeën en inspiratie voor iedereen. Te land, ter zee of in de lucht!

Vlaamse Yachthave van Nieuwpoort : foto © Georges Janssens

De Nieuwpoort International Boat Show: aan, in en op het water.

Last but not least vindt er eind maart 2022 in de Vlaamse Yachthaven van Nieuwpoort de Nieuwpoort International Boat Show plaats. Aan het water, in het water of op het water, hier beleeft men het allemaal. Twee steigers van de Yachthaven stellen de laatste nieuwe modellen van zeil- en motoryachten tentoon aan de bezoekers. Verhuurbedrijven, shipchandlers, vaarscholen en diensten verzamelen in de grote expotent naast de steigers.

Over Nautibel vzw

Nautibel verdedigt en ondersteunt de belangen van de nautische bedrijven en organisaties bij de federale en Europese overheden en in de media. Dienstverlening aan bedrijven en particuliere watersporters met o.m. brevetten, examens en ICC.

Over FISA

FISA maakt deel uit van de DEFICOM GROUP, actief in de communicatie-, media en ontspanningssector. FISA is gespecialiseerd in de organisatie van grote nationale beurzen en evenementen. Haar missie is om haar bezoekers een echte belevenis te bezorgen. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen honderdduizenden bezoekers naar Brussels Expo.

Over Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort

De Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort is de grootste yachtclub met jachthaven van dit land met zo’n 5.000 individuele leden en 1.000 ligplaatsen in het water. Ze zet meer dan 500 boten op het droge in winterstalling en beschikt over een drijvend pompstation, clubbar en restaurant.

Tijdens de wintermaanden organiseert de haven onder de naam Vlaamse Vaarschool de theoretische opleidingen zeezeilen en motorvaren en dit in heel Vlaanderen. Tussen maart en oktober wordt dit in de praktijk omgezet vanuit Nieuwpoort en Gent met zeven zeiljachten en drie motorboten. De school is goed voor meer dan 1.000 leerlingen per jaar. Domein “Aan de plas”, gelegen aan de St Pietersplas te Brugge, vormt de basis voor de opleiding van jongeren.

Over Fairtual Technologies BV

Fairtual Technologies BV, een op en top Belgisch bedrijf, biedt een set van efficiënte tools om virtuele booths te personaliseren en informatie beschikbaar te stellen aan de bezoekers, zoals bedrijfsvoorstellingen, chatfuncties, live video calls, downloadbare documenten en brochures, links, video’s, sociale netwerken, online bestellingen, etc.