VVW GALGENWEEL

Najaar 2020

Het najaar is uitstekend van start gegaan, zowel onze jeugdtrainingen als sailing-skills zijn een groot succes. Via deze nieuwsbrief brengen we je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Clubkampioenschap

Kom jij mee dingen naar de titel van Club kampioen VVW Galgenweel 2020? Dit jaar gaat het clubkampioenschap door op 3 oktober. We organiseren een alternatieve race waarbij elk boottype start in functie van zijn handicap. De optimisten starten als eerst, de finn’s als laatste, de andere boten daar ergens tussen. Diegene die op het eindsignaal het meeste afstand heeft gevaren wint de manche. Eerste start om 13u30. De uitslag wordt rond 18u verwacht. 

Iedereen kan deelnemen: jeugd of volwassenen, eigen boot of clubboot, ervaren of starter. Deelname is gratis. 

Om de handicaps van de verschillende boten te kunnen berekenen en om alles in goede banen te kunnen leiden vragen we om ten laatste op woensdag in te schrijven via het formulier.

Sailing Skills

Ook in oktober gaan we door met een wekelijkse sailing skills sessie. Elke zondagmiddag vanaf 13u30 staan Wim en Anouk paraat om je zeilkunsten te helpen verbeteren. Ze passen zich aan naar gelang weer, niveau, boottype… Wim en Anouk hebben tonnen ervaring in het wedstrijdcircuit (Wim in Finn, Anouk in Laser) en zijn beide gediplomeerde lesgevers. We zijn er van overtuigd dat ze je nog wel een paar trucjes en technieken kunnen aanleren.

Je kan deelnemen in eigen boot of een clubboot reserveren. Inschrijven voor de sessie is verplicht en doe je via het formulier. Ook de clubboot kan je via het formulier vastleggen. 

(Zondag 4 oktober is er geen sailing skills gepland omdat we zaterdag het clubkampioenschap hebben. 13, 20 en 27 oktober zijn er weer sessies.)

COVID-19 – maatregelen

is er een geval van covid-19 geweest, dit brengt het virus dus dichterbij onze geliefde sport.  Helaas merken we dat de maatregelen niet altijd even goed gevolgd worden. Daarom nogmaals een warme oproep om u aan de maatregelen te houden:

  1. Van zodra je het Galgenweel betreedt, dien je een mondmasker te dragen. Enkel wie effectief op het water is, moet geen masker dragen.
  2. Bij aankomst op de club dien je je aanwezigheid steeds te registeren via een QR code of https://twizzit.com/go/corona
  3. Uiteraard blijven andere regels nog steeds gelden: blijf afstand houden, ontsmet of was zeer regelmatig je handen, wissel zo weinig mogelijk materiaal uit, beperk het volk in de kleedkamers/toiletten/mastenloodsen/…

Wij rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin om deze regels te respecteren, zodat we (hopelijk) nog heel de winter mogen genieten van onze geliefkoosde sport!

Optimisten TE KOOP

Onze jeugdzeilschool blijft haar vloot vernieuwen. We hebben dit jaar 5 optimisten vervangen. Voor de oorspronkelijke bootjes zoeken we een tweede leven. Je krijgt steeds een boot die zeilklaar is. 

Gezien het gaat om onze 5 boten in gebruikte staat is de vraagprijs slechts 50 euro of gratis bij lid- en liggeld (voor de optimist) in 2021.

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar loic@vvw-galgenweel.be 

Nieuwe rubriek ledennieuws

Nadat in het voorjaar elke zeilactiviteit werd stilgelegd, komt het wedstrijdseizoen stilaan terug op gang. 

Natuurlijk zijn er onze vaste waarden in het circuit. Maar we zijn blij om te zien dat oa. door de sailing-skills en de jeugdtrainingen, het aantal minnende wedstrijdzeilers in onze club groeit. 

Daarom hebben we een rubriek gemaakt om de leden die de clubkleuren buiten onze club dragen onder de aandacht te brengen.

Heb jij een leuk nieuwtje? Laat het zeker weten aan wim (wim@vvw-galgenweel.be)