FURUNO LOGO

FAR2228-NXT & FAR3220-NXT

Furuno breidt het assortiment radars voor SOLAS-schepen uit met de introductie van ’s werelds eerste IMO-compatibele Solid State X-Band radar!

FURUNO introduceert twee nieuwe NXT Solid-State-versies voor de IMO-radars van de Far2xx8-serie en de Chart Radar FAR3000-serie, beschikbaar in de X-Band- en S-Band-configuratie.

Radar X-Band biedt over het algemeen een betere doelresolutie, terwijl Radar S-Band, die op een lagere frequentie werkt, minder wordt geconditioneerd door regen en mist en doelen op grotere afstanden kan detecteren.

Bekijk de video voor de series FAR2xx8

Verlaag uw onderhoudskosten

Dankzij Solid State-technologie hoeft er geen magnetron te veranderen! Onderhoud bestaat bijna niet en u verlaagt de bedrijfskosten terwijl u de beschikbaarheid van het schip optimaliseert.

Radar met meerdere voordelen

Ontdek de nieuwe kenmerken van automatische antirommel, het nieuwe ontwerp van de antenne om slijtage aan antennemechanica te verminderen en de functie Fast Target Tracking.

Voor eigenaren van offshore-vissen zijn er ook vogelopsporingsfuncties beschikbaar. De “EAV” (Echo Average) -modus zorgt voor een grotere dynamiek van het beeld en een steeds krachtigere nabewerking. Het doel van de EAV is om absoluut alle echo’s weer te geven, van de zwakste tot de meest uitgesproken door ongewenste geluiden of echo’s te elimineren, met een contrastrijke en geoptimaliseerde weergave om geen enkel doel te missen.

Echo Average Function

Bij niet-IMO-gebruik kunt u een Plotter-radar toevoegen aan de FAR2228 om MapMedia-cartografie op het radarbeeld te plaatsen. Bovendien maakt een speciaal toetsenbord dat speciaal voor dit nieuwe model is ontworpen, sneltoetsen mogelijk die rechtstreeks zijn toegewezen aan de kaartplotter (model RCU-031), buiten de instellingen van de flitser.

Sreenshot
  • Stabiele en betrouwbare prestaties in vaste toestand equivalent aan magnetronradar.
  • Ongeëvenaard vermogen in X-Band “Solid State 600 / 800W” equivalent aan 25 kW magnetron.
  • Pulscompressietechnologie zorgt voor een scherp, helder beeld.
  • Koude start, geen voorverwarmtijd in de magnetron.

Geef uzelf meer gebruikerscomfort

De FAR22X8 en kaartradars FAR32X0 radars zijn goedgekeurd met breedbeeldschermen, u kunt nu monitoren van 19 tot 55 inch gebruiken!

Profiteer van ongekende opties op deze radarbereiken

Met de FAR22X8 Radars kunt u ook toegang krijgen tot extra modules:

Wave Analyzer: analyse van golfhoogtes en richtingen in de tijd tot 1200 meter met behulp van radarsignalen direct radar of via speciale software.

Ice Radar: Detectie van ijs en groolers om veilige navigatie te garanderen.

Oil Radar: Voor het detecteren van olievervuiling.

Geniet van een eenvoudige refit

De refit van radars uit het FAR2XX7-assortiment naar het bereik van FAR22X8-radars of kaartradars FAR3000 is vereenvoudigd, met een conversiekit kunt u dezelfde antennekabel hergebruiken, het toetsenbord is identiek, de MU190-monitoren / MU231 en Hatteland FUD zijn compatibel. De inbouwmaten zijn identiek.

Of het nu op een koopvaardijschip, diepzeevissen of een megajacht is, de nieuwe series Radar en Chart Radar IMO zonder magnetron zullen hun plaats vinden.

Radar et Chart Radar

Een breed scala aan antennes beschikbaar

Voor X Band
XN12CF: Radiator 4 “(130 cm)
XN20CF: Radiator 6.5″ (210 cm)
XN24CF: Radiator 8 “(260 cm)

Voor S Band
SN36CF: Radiator 12″ (382 cm)
SN30CF : 10 “radiator (307 cm), voor niet-IMO-schepen
SN24CF: 8″ radiator (254 cm), voor niet-IMO-schepen

Voor meer details over de NXT Solid State-versies voor FAR2xx8-serie radar en kaart FAR3000-serie radar, bezoek de volgende pagina’s op onze site:

Radars:
FAR-2228 NXT – 600 WX Band Solid State
FAR-2238S NXT – 250 WS Band Solid State

Chart Radar:
Naast de radarfuncties profiteert u met ons kaartradarbereik van een echte ECDIS die in de radar is geïntegreerd en die, afhankelijk van de vlag van het schip, kan worden beschouwd als tweede ECDIS voor de “Paper Less” -regeling.

FAR-3220 NXT BB CHART RADAR – 600 WX Band Solid State
FAR-3230S NXT CHART RADAR – 250 WS Band Solid State

Link naar foto’s

FURUNO FRANCE SAS, Espace Phare, 12 rue Laplace, Mérignac, Nouvelle Aquitaine 33700, France