ma. nov 29th, 2021

Primeur: Met de Waterbus naar The Tall Ships Races

Port of Antwerp – Radar – Maandag 13 06 2016

Waterbus_Schelde

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 juli zullen in Antwerpen opnieuw de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld te bewonderen zijn. En dit jaar kan je vanuit het zuiden van Antwerpen met de Waterbus naar het event varen … een unieke belevenis.

De haven van Antwerpen is de starthaven van The Tall Ships Races, een gerenommeerde internationale zeilrace waar honderden jongeren kennismaken met het leven aan boord van een historisch zeilschip. De zeilwedstrijd is georganiseerd door Sail Training International en is uniek in zijn soort, want minstens de helft van de bemanning moet bestaan uit jongeren, tussen 15 en 25 jaar.

Op het programma

Zes jaar nadat de prachtschepen de Antwerpse haven aandeden, zijn ze opnieuw te bewonderen en dit voor de zesde keer. Een niet te missen evenement. De editie van 2010 telde maar liefst 650.000 toeschouwers. Tijdens dit vierdaagse evenement zullen er 50 schepen aanmeren, bemand door 4.000 jongeren en 400 officieren, met 30 verschillende nationaliteiten. Deze ‘kathedralen van de zee’ zijn op hun ligplaatsen, aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rond het MAS, te bezichtigen. Er valt altijd iets te beleven. Maar kruis alvast deze momenten aan in je agenda:

• Crew Parade: vrijdag 8 juli, 18u15 – 19u00, van de Grote Markt naar het MAS

• Gratis concert: vrijdag 8 juli, 20u00 – 23u00, aan de voet van het MAS

• Vuurwerk: zaterdag 9 juli, 22u30, boven de Schelde

• Parade of Sail: zondag 10 juli, 14 uur, op de Schelde

The Tall Ships Races vlot bereikbaar met de Waterbus

Dit jaar legt het Havenbedrijf de bezoekers extra in de watten: we maken het event snel bereikbaar door twee waterbussen in te leggen vanuit het zuiden van Antwerpen. Tijdens de zeilwedstrijd varen de waterbussen voor de allereerste keer op de Schelde vanuit Hemiksem, over Hoboken naar het Steenplein en terug. Het is een soort van prelude vooraleer de waterbussen in de loop van 2017 op vaste basis worden ingezet voor het woon-werkverkeer. Een unieke belevenis met uitzicht op de prachtige zeilschepen!

 

 

De Waterbus praktisch 

• Capaciteit: 130 passagiers per boot – 2 boten worden ingezet

• Prijs: heen- en terugvaart voor 2 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar kunnen gratis mee.

• Frequentie: om het half uur

• Uurregeling:

o donderdag van13u tot 23.30u (laatste afvaart)

o vrijdag en zaterdag van 10u tot 23.30u (laatste afvaart)

o zondag van 10u tot 17.30u (laatste afvaart)

• Opstapplaatsen: Hoboken (veerboot van en naar Kruibeke), Hemiksem (aansluiting van en naar Basel) en het Steenplein.

• Tip: kom met de fiets naar de afvaarplaatsen. Extra fietsenstallingen worden geplaatst. Zo heb je ook hier geen parkeerproblemen en je verkleint je CO2-voetafdruk.

• Check de vaartijden en boek je ticket in voorverkoop via www.waterbusantwerpen.be

Meer info over The Tall Ships Races

•Het volledige programma vind je op http://tsrantwerp.be

•Download de app TSR ANTWERP en ontvang live updates tijdens het event. De uurregeling van de Waterbus vind je hier ook op terug.