NIEUWE WATER / TREIN TERMINAL IN PUURS.

ODTH GAAT DE UITDAGING AAN !   

 

ODTH is een logistiek bedrijf gelegen in de Rupelstreek met sites in Rumst, Terhagen, Mechelen en Willebroek.

SONY DSC

In Willebroek aan het Zeekanaal wordt kortelings de eindfase bereikt van een uitbreiding waardoor de huidige opslagruimte plots wordt verdubbeld.
De ligging aan het Zeekanaal Brussel-Schelde en praktisch de containerterminal van European Gateway Services omsluitend, maakt dat ODTH een grote speler is geworden in de logistiek.
Meer nog, de logistieke ligging draagt ertoe bij dat heel wat vervoer van de baan wordt gehaald, door gebruik te maken van modaal transport vooral langs het water.

SONY DSC

Enkele kilometer verder in Puurs, eveneens aan het Zeekanaal worden plannen gemaakt om een treinoverslagstation te ontwikkelen.
Naast het Zeekanaal is een spoorverbinding (het station Boom is er niet veraf) met vier spoorlijnen naast het kanaal, tesamen meer dan 1200 m treinspoor.

Met de nieuwe opslagruimten (15000 m²) in Willebroek en de terminal in Puurs zullen in de toekomst heel wat vrachtwagens dagelijks van de grote assen rond Antwerpen worden weggehaald.

SONY DSC

Een treinconvooi !

De spoorterminal in Puurs zal ervoor zorgen dat minstens driemaal per week een treinconvooi zal vertrekken naar Engeland (London en Manchester).  Tweeëntwintig wagons staan inderdaad voor 44 TEU containers.

Vernomen wordt ook dat de Haven van Antwerpen dit project gunstig genegen zou zijn.

De buren van ODTH in Willebroek European Gateways Services verzorgen momenteel al minstens twee binnenvaartconnecties per dag met de Haven van Antwerpen.
Verder zijn er regelmatige wekelijkse verbindingen met Rotterdam en Zeebrugge.

SONY DSC

Vrachtwagens worden geladen !

De uitbreiding zullen voor ODTH een hele uitdaging worden, te weten dat onderhandelingen met officiële instanties als spoorwegen in diverse landen niet altijd even gemakkelijk zijn.

Jos De Wael, CEO van ODTH, is een een doorzetter en we zijn ervan overtuigd dat hij in zijn opzet zal slagen.

tekst en foto’s: Georges Janssens

SONY DSC

Jos De Wael en Willy Naessens bespreken de uitbreidingen !

SONY DSC

Automatisch laden en lossen in de magazijnen van ODTH

SONY DSC

Computerbegeleid laden en lossen bij ODTH !